De tentoonstelling Stille Kracht vertelt over het dagelijks leven in de Tweede Wereldoorlog. In beeld en geluid wordt vanuit verschillende perspectieven het dagelijks leven in de oorlogsjaren belicht. Hoe een kind die tijd beleefde, hoe het was om te moeten schuilen voor bombardementen, te evacueren, onderduikers in huis te hebben of verliefd te worden op een Duitser, Engelsman of Amerikaan.

Centraal in de tentoonstelling staan de verhalen, die werden opgetekend uit de mond van overlevenden, mannen en vrouwen uit Limburg, die de oorlog als kind of jongvolwassene meemaakten.

Emotionele, persoonlijke herinneringen, aan dagelijkse gebeurtenissen, die soms grote sporen achterlieten in mensenlevens. Getuigenissen ook van kracht om onder moeilijke omstandigheden zo normaal mogelijk te leven en te doen, wat gedaan moest worden.

De verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog liggen ver achter ons. Verhalen van ooggetuigen halen de oorlog dichterbij en houden de herinnering levend. Ze doen ons beseffen dat het niet vanzelfsprekend is om in vrede en vrijheid te leven, dat wij die vrijheid moeten koesteren.

Stats & tags


Echt, Limburg, Nederland

Overige informatie

Openingstijden

Maandag - gesloten

Dinsdag - gesloten
Wo t/m vr - 11:00 – 17:00 uur
Za en zo - 13:00 – 17:00 uur

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling