Introductie

Kom en leer alles over ons en andere zonnestelsels. Ga zelf op zoek naar planeten, met een van de vele telescopen.

Ga naar de website van Sterrenwacht Saturnus

Historie en populariteit

Op 8 september 1976 is Stichting Sterrenwacht Saturnus opgericht. Het doel van de stichting is om ruimtevaart, sterrenkunde en informatica bevattelijk te maken en publiek hiervoor te enthousiasmeren.

Locatie

In het Noord-Hollandse Heerhugowaard ligt Sterrenwacht Saturnus. De stichting is zowel met de auto als met het openbaar vervoer uitstekend te bereiken. De binnenstad van Alkmaar ligt op 20 minuten rijden. Deze historische stad is bekend om de kaasmarkt. Verder zijn er talloze boetiekjes, restaurants en barretjes. Een historische wandeling leid je langs oude panden en statige gebouwen. Wanneer u de Sterrenwacht bezoekt, is een combinatie met Alkmaar zeker aan te raden.

Programma / activiteiten

Bij Stichting Sterrenwacht Saturnus staat elke maand een andere planeet centraal. Er zijn lezingen aan de hand van prachtige foto’s. Veel van deze beelden zijn door de leden en bezoekers zelf gemaakt. Er zijn indrukwekkende films te zien. U kunt bij helder weer zelf planeten spotten. Er staan telescopen voor u klaar. Heeft u wel eens een uitbarsting op de zon gezien? Saturnus beschikt over een speciale zonnekijker, waardoor de zon straks geen geheimen meer voor u heeft. Bij het sterrenkundig museum kunt u tevens terecht voor advies en informatie over de aanschaf van apparatuur of literatuur op sterrengebied. De Sterrenwacht is op vrijdagavond en zaterdagmiddag open voor publiek. De stichting biedt ook cursussen. In acht lessen leer je over het ontstaan van het heelal, wat planeten en zonsverduisteringen zijn, hoe je afstanden meet en wat astronomie in houdt.
De stichting is aangesloten bij de Vereniging van Landelijke Sterrenwachten. Hier neemt zij een vooraanstaande plaats in, omdat ze beschikt over de beste instrumenten, een waarnemingskoepel en bijzondere apparatuur.

Stats & tags


Heerhugowaard, Noord-Holland, Nederland
Planetariums

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling