Introductie

Op een heldere nacht kun je met het blote oog ontelbare sterren waarnemen. Maar wat zijn die sterren, waar staan ze precies en hoever staan ze van de aarde af? Wat is een supernova of een zwart gat en kunnen we die ook zien? Voor het antwoord op al deze vragen en voor het antwoord op nog veel meer vragen kun je terecht bij Sterrenwacht Hellendoorn.

Ga naar de website van Sterrenwacht Hellendoorn

Historie en populariteit

Doel van de Sterrenwacht Hellendoorn is het onder de aandacht brengen van astronomie als leuke hobby. Hiervoor is de stichting bewust laagdrempelig georganiseerd. Tal van vrijwilligers staan nieuwsgierigen bij om verder te komen met deze interessante hobby.

Locatie

De sterrenwacht is gevestigd in een korenmolen uit 1821. Enerzijds geeft dat Sterrenwacht Hellendoorn een authentieke sfeer. Anderzijds is het ook zo dat de vestiging in een molen beperkingen met zich mee brengt voor wat betreft het optimaal waarnemen van het heelal. Bovendien is ook de capaciteit om bezoekers te kunnen ontvangen aan de krappe kant. Tenslotte ligt de molen aan een druk bereden en sterk verlichte weg. Dat alles maakt dat Sterrenwacht Hellendoorn op zoek is naar een geschiktere locatie om de sterrenkundige activiteiten voort te zetten. Maar tot een eventuele verhuizing een feit is zullen de vrijwilligers van Sterrenwacht Hellendoorn er alles aan doen om van een bezoek aan hun molen een onvergetelijk en inspirerend bezoek te maken.

Programma / activiteiten

Naast het waarnemen van de sterrenhemel door een telescoop of verrekijker organiseert Sterrenwacht Hellendoorn nog tal van activiteiten ter bevordering van de astronomie als hobby. Zo zijn er regelmatig publieksbijeenkomsten met een educatief karakter, worden er observatieavonden georganiseerd om meteoren te bekijken en kunnen geïnteresseerden zich inschrijven voor de cursussen ‘Praktisch sterren kijken’ en ‘Sterrenkunde voor amateurs’. Daarnaast is Sterrenwacht Hellendoorn ook een leuke locatie voor een educatief kinderfeestje, waarbij onder het genot van limonade en chips een bezoekje wordt gebracht aan zon, maan, planeten en sterren.

Stats & tags


Hellendoorn, Overijssel, Nederland
Planetariums

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling