Introductie

Het Stedelijk Museum Zutphen is onderdeel van de Musea Zutphen en vertelt de bezoeker de geschiedenis van Zutphen en de Achterhoek. Het cultuurhistorisch museum herbergt een grote collectie met onder meer prenten, schilderijen, historische voorwerpen, archeologische vondsten, kerkelijke kunst, textiel en speelgoed. Door middel van stadsgezichten, plattegronden, portretten, oude kaarten en foto’s, brengt het museum de historie weer tot leven.

Ga naar de website van Stedelijk Museum Zutphen

Historie en populariteit

De prachtige zilvercollectie, klokken en meubels worden extra onder de aandacht gebracht in het museum. Bovendien worden regelmatig wisselende beelden getoond uit het omvangrijke oeuvre van Jo Spier, de Zutphense illustrator. Wie geïnteresseerd is in de geschiedenis van de Achterhoek en Zutphen, komt alles te weten tijdens een bezoek aan het Stedelijk Museum Zutphen.

Locatie

Het Stedelijk Museum Zutphen is gehuisvest in een middeleeuws gebouw dat van oorsprong dienst deed als Broederenklooster. De spitsbooggewelven in de kelder zijn hier nog een overblijfsel van. De Zutphense illustrator Jo Spier schonk zijn bijzondere collectie boeken, tekeningen kalenders, affiches, briefkaarten, folders en aquarellen in 1975 aan het museum.

Programma / activiteiten

Het museum trekt jaarlijks vele belangstellenden en in november 2008 werd het Stedelijk Museum Zutphen feestelijk heropend voor publiek.

Het Stedelijk Museum Zutphen is gelegen in de stad Zutphen in de provincie Gelderland. De stad, gelegen aan de rivier de IJssel, is uitstekend bereikbaar met eigen vervoer en met het openbaar vervoer.

Het Stedelijk Museum Zutphen brengt op verrassende en boeiende wijze de geschiedenis van Zutphen en omgeving in beeld. De gevarieerde collectie omvat vele topstukken zoals de prachtige zilvercollectie, het antieke speelgoed, de klokken en de meubels. Naast de vaste collectie, organiseert het museum regelmatig kleine en grote tentoonstellingen.

Het museum biedt rondleidingen en speurtochten voor verenigingen, bedrijven en scholen. Daarnaast beschikt het museum over een kinderhoek en organiseert tijdens schoolvakanties geregeld workshops en kinderactiviteiten. Er is een museumwinkel met voorwerpen, kaarten en boeken die zijn gerelateerd aan de exposities en de collectie. Ook biedt Het Stedelijk Museum Zutphen verhuurmogelijkheden voor bijvoorbeeld muziekuitvoeringen en lezingen.

Stats & tags


Zutphen, Gelderland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling