Introductie

Ontdek de wereldberoemde collectie van het Stedelijk Museum in Amsterdam. Raadpleeg voor een bezoek eerst de website van het museum, want het museum kan tijdelijk gesloten zijn vanwege de ingrijpende herinrichting van het gebouw.

Ga naar de website van Stedelijk Museum Amsterdam

Historie en populariteit

In 1895 werd het Stedelijk Museum geopend. Het was oorspronkelijk een museum voor hedendaagse kunst, maar in de twintigste eeuw verschoof het accent van het museum steeds meer naar werken van moderne kunstenaars. De veelzijdige collectie van het museum bestaat tegenwoordig uit schilderijen, fotografie, videokunst, sculpturen en affiches.

Locatie

In 2004 werd het startsein gegeven voor de verbouwing van het gebouw aan het Museumplein. Het museum verhuisde tijdelijk naar het Post CS-gebouw, maar vanaf oktober 2008 werd ook dat gebouw verbouwd. Om de periode tot aan de heropening van het gebouw aan het Museumplein eind 2010 te overbruggen, werd het project Stedelijk in de Stad bedacht. De mooiste kunstwerken uit de collectie werden in andere musea tentoongesteld en er werden workshops georganiseerd. Zo wist het museum in 2009 zonder vaste huisvesting toch nog ruim 223.000 mensen te bereiken. De verbouwing was in januari 2011 nog niet afgerond. Op het moment van schrijven wordt er een tijdelijk programma gepresenteerd.

Programma / activiteiten

Het Stedelijk Museum ligt aan het Museumplein in Amsterdam Oud-Zuid. Een bezoek is goed te combineren met een kijkje in het nabijgelegen Rijksmuseum, het Concertgebouw of het Van Goghmuseum.

De rijke collectie van het Stedelijk Museum bestaat uit werken van onder meer Picasso, Rietveld, Jeff Koons, Warhol en Lichtenstein. Bezoekers kunnen niet alleen (een deel van) de indrukwekkende collectie bewonderen, maar u kunt ook deelnemen aan activiteiten. Het museum beschikt over een eigen workshopruimte en organiseert naast workshops ook filmavonden en lezingen. Het museum wil het publiek graag informeren en inspireren.

Stats & tags


Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
Musea, Stedelijke Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling