Introductie

Midden in de prachtige Achterhoek ligt de stad Doetinchem. Doetinchem is een stad met een rijke historie die terug gaat tot diep in de negende eeuw. Alles over de rijke historie van de stad, maar ook over oudere archeologische vondsten, over Achterhoekse schilders en nog veel meer vind je in Stadsmuseum Doetinchem. Een bijzonder museum waar je aan de hand van maquettes de ontwikkeling van de stad door de jaren heen kunt zien, maar waar ook aandacht is voor het onderwijs van vroeger, voor likeur- en jeneverstokerij Van Perlstein, voor de muziekverenigingen van de stad en voor de allesverwoestende Tweede Wereldoorlog.

Ga naar de website van Stadsmuseum Doetinchem

Historie en populariteit

In de loop der jaren is het Stadsmuseum Doetinchem op diverse locaties in de stad gevestigd geweest. In Kasteel de Kelder, in het Gevang in de Nieuwstad en in de voormalige kappersalon van kapper Poll. Sinds juni 2011 is het museum echter gevestigd in het voormalige postkantoor. En in dit bijzondere gebouw dat is ontworpen in de stijl van de Amsterdamse School, kan het museum de komende jaren flink vooruit.

Locatie

Het voormalige postkantoor, een ontwerp van Joseph Crouwel uit 1920, staat genoteerd als Rijksmonument. Het is overigens een van de weinige Rijksmonumenten in de stad. Dit vanwege een mislukt bombardement van de geallieerden, die Doetinchem aanzagen voor een Duitse stad. Even buiten Doetinchem bevindt zich overigens wel een bijzonder gebouw, dat eigenlijk door niemand die Doetinchem bezoekt gemist mag worden. Verscholen in de bossen ligt hier Kasteel Slangenburg, een prachtig kasteel dat is opgenomen in de lijst van honderd meest kostbare Rijksmonumenten van Nederland, de top 100 der Nederlandse UNESCO-monumenten.

Programma / activiteiten

Naast de vaste collectie organiseert het Stadsmuseum Doetinchem ook met enige regelmaat wisselende tentoonstellingen. Daarnaast is het Stadsmuseum voor kinderen een bijzondere en educatieve ervaring. Bovendien biedt het Stadsmuseum kinderen de mogelijkheid hun eigen expositie te maken. Meer informatie over tentoonstellingen, openingstijden en andere zaken vind je op de website van het museum.

Stats & tags


Doetinchem, Gelderland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling