Introductie

Een levendig beeld geven van de geschiedenis van Almelo. Dat is de doelstelling van het Stadsmuseum Almelo. En dankzij een groot aantal relevante voorwerpen uit een ver en nabij verleden lukt het het museum inderdaad de bezoeker een inzicht te geven in het verleden van deze Twentse stad.

Ga naar de website van Stadsmuseum Almelo

Historie en populariteit

De Stichting Museum voor Heemkunde Almelo beheert het Stadsmuseum Almelo. De stichting, die voortkwam uit het Genootschap Stad en Ambt Almelo, is opgericht in 1975. De eerste elf jaar van zijn bestaan is het museum gevestigd geweest op de bovenverdieping van het Waaggebouw aan het Marktplein. In 1987 verhuisde het museum naar het huidige onderkomen; de voormalige Latijnse School annex Rectorhuis aan de Korte Prinsenstraat.

Locatie

In het fraai gerestaureerde onderkomen, dat dateert uit 1783, zijn diverse kamers ingericht rondom een bepaald thema. Uiteraard komt de textielindustrie, die in Twente jarenlang floreerde, uitgebreid aan bod. Uit diezelfde tijd komen ook de industriële tegels die in de tegelhal geëtaleerd worden. Andere ruimtes zijn de gereedschapskamer, de Almelo-kamer, de stijlkamer en een handwerkkamer. Wisselende exposities vinden plaats in het Latijnse School gedeelte.

Programma / activiteiten

Het Stadsmuseum Almelo is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 12.30 tot 17.00 uur. Wie zich liever in de ochtenduren wil verdiepen in de geschiedenis van deze Twentse stad kan op afspraak langskomen. Wie in groepsverband wil komen wordt vriendelijk verzocht altijd een afspraak te maken.

Stats & tags

0

Almelo, Overijssel, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling