Introductie

Het Stadsmuseum Almelo geeft een levendig beeld van de geschiedenis van Almelo. Dankzij een groot aantal relevante voorwerpen uit een ver en nabij verleden lukt het het museum inderdaad de bezoeker een inzicht te geven in het verleden van deze Twentse stad.

Ga naar de website van Stadsmuseum Almelo

Historie en populariteit

De Stichting Museum voor Heemkunde Almelo beheert het Stadsmuseum Almelo. De stichting, die voortkwam uit het Genootschap Stad en Ambt Almelo, is opgericht in 1975. De eerste elf jaar van zijn bestaan is het museum gevestigd geweest op de bovenverdieping van het Waaggebouw aan het Marktplein. In 1987 verhuisde het museum naar het huidige onderkomen; de voormalige Latijnse School annex Rectorshuis (Rijksmonument) aan de Korte Prinsenstraat. Sinds 2016 is de entree in het Heydapand aan de Prinsenstraat 13.

Locatie

In het fraai gerestaureerde Rectorshuis, dat dateert uit 1783 is de vaste collectie van het museum ingedeeld in vijf thema’s: 1. Water: lasten en lusten;  2. Macht en aanzien; 3. Leven van het land; 4. Almelo industriestad; 5. Altijd wat te doen. Een aparte expositiezaal is bestemd voor wisselende tentoonstellingen.

Stats & tags


Almelo, Overijssel, Nederland
Musea

Overige informatie

Openingstijden

Dinsdag t/m zaterdag 10 - 17 uur
Zondag 11 - 17 uur

Groepen vanaf 10 personen op afspraak.

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling