Introductie

Het Sprookjeshof staat garant voor een dag plezier en avontuur. Zowel binnen als buiten kan het hele jaar door gespeeld worden in een landschap met kabouters en andere sprookjesfiguren.

Ga naar de website van Sprookjeshof

Historie en populariteit

De Familie Tolner runt het Sprookjeshof sinds 1981. Naast het sprookjesbos en al het speelplezier, vind je hier een café, restaurant, mini-casino en zalencentrum. Het Sprookjeshof is het gehele jaar geopend, behalve op donderdag van 1 november tot 1 april.

Locatie

Het attractiepark ligt in het noorden van Drenthe, in het dorp Zuidlaren. In de nabije omgeving ligt het Zuidlaardermeer. Het park is makkelijk bereikbaar met de auto en u parkeert gratis.

Programma / activiteiten

Sprookjeshof is meer dan enkel een sprookjesbos. Je loopt hier grote kabouters tegen het lijf. Wanneer de kleine kaboutertjes overdag aan het werk zijn, kun je heerlijk spelen in hun huisjes, die dwars door de speeltuin heen te vinden zijn. Niet alleen buiten is van alles te doen. Het Kabouter Klauter Kasteel is een enorm overdekt speelparadijs. Hier zijn trampolines, een kabelbaan, een luchtkussen met hindernisbaan, een speelkasteel, een Legoblokkenhoek, het schommelschip en nog veel meer. Voor de peuters is een apart hoekje met speeltjes, afgestemd op hun leeftijd. De speeltoestellen zijn allemaal ook toegankelijk voor ouders, dus u kunt zich ook weer dagje kind voelen hier. Mocht u daar minder behoefte aan hebben, dan kunt u op het overdekte terras zitten met een kopje koffie. Vanaf het horecagedeelte kunt u de kinderen goed in de gaten blijven houden. Het Sprookjeshof heeft ook een rondvaartboot. U kunt genieten van een rondje Zuidlaardermeer met Berend Botje. U koopt een toegangskaart in het Sprookjeshof, waar u tevens kunt reserveren. Bij voldoende belangstelling vaart Berend Botje twee keer per dag. Een dagje Sprookjeshof betekent ook een bezoek aan de kinderboerderij, waar alle herten, fazanten, geiten, en konijnen loslopen.

Stats & tags


Zuidlaren, Drenthe, Nederland
Entertainment, Pretparken

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling