Introductie

U ontmoet hier bekende sprookjesfiguren en talloze kabouters: welkom in het Limburgse Sprookjesbos. Voor de durfals zijn er spannende attracties, zoals het trapskeltercircuit in een ondergrondse mergelgrot.

Ga naar de website van Sprookjesbos

Historie en populariteit

Het themapark bestaat sinds 1950. De welgestelde Limburgse zakenman Bruno Bruck heeft het laten bouwen voor zijn dochter Ully; toen 4 jaar oud. In de loop der jaren is het sprookjesbos uitgebreid met diverse attracties. Ully Bruck is tegenwoordig eigenaar van het themapark, samen met haar echtgenoot.

Locatie

Het Sprookjesbos ligt in de meest toeristische stad van Limburg, namelijk Valkenburg aan de Geul. Valkenbrug staat bekend om zijn mergelgrotten, die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Het Limburgse landschap met heuvels is net een stukje buitenland. Je kunt de prachtige omgeving prima verkennen per auto. Een ontdekkingstocht per fiets of benenwagen is natuurlijk een groter avontuur. Aangezien het park in het hartje van de toeristische hoofdplaats ligt, kun je de stad zelf ook nog verkennen. Op zoek naar historie, of gewoon lekker een middagje shoppen.

Programma / activiteiten

Bewegende sprookjesfiguren en verhalen nemen je mee in de sprookjes van de gebroeders Grimm. Er zijn 17 sprookjes zoals Roodkapje, Hans en Grietje, Duizend-en-één-nacht en Sneeuwwitje en de zeven dwergen. Ook is er een grote speeltuin, een nostalgisch waterorgel, een westernstad met shows, schommelschip, wildwaterbaan en nog veel meer. In het restaurant kun je terecht voor een hapje, maaltijd, een drankje en natuurlijk de beroemde Limburgse vlaai. Je kunt vandaag ook alles leren over de Limburgse mergelgrotten. In de grot –waarvan de gangen onder het Sprookjesbos doorlopen- is een tentoonstelling over het ontstaan en het gebruik ervan. Hier vind je een uitgebreide en educatieve tentoonstelling. Het park is van eind april tot en met begin september -en in de herfstvakantie- dagelijks geopend. Daarnaast kun je hier ook regelmatig in het weekend terecht. Honden mogen mee, mits aangelijnd.

Stats & tags


Valkenburg aan de Geul, Limburg, Nederland
Entertainment, Pretparken

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling