Introductie

Sprankenhof is een authentieke boerderij met boerenerf waar voor bezoekers van alles valt te beleven. Zo kan men hier zelf fruit plukken en oogsten, inspiratie opdoen in de boerenkeuken en struinen over het aantrekkelijke boeren landschap. Er worden diverse workshops georganiseerd en kookcursussen gegeven, maar de boerderij biedt ook rondleidingen, proeverijen en mogelijkheden voor feestjes en andere bijeenkomsten. Bij Sprankenhof kunnen gasten van alle leeftijden zich het hele jaar door prima vermaken.

Ga naar de website van Sprankenhof

Historie en populariteit

De Sprankenhof boerderij dateert uit 1779 en past perfect in het landschap. De bakstenen zijn op het eigen erf gebakken en het rieten dak is gemaakt van riet afkomstig uit het nabijgelegen natuurgebied. De boerderij wordt al jarenlang bewoond en op het land wordt al heel lang gewerkt. De boomgaard en moestuin waren tevens vanaf het begin aanwezig. De missie van Sprankenhof is de mensen kennis te laten maken op een plezierige manier over wat gezond en lekker is. Ook een stukje bewustwording speelt hierbij een grote rol. Het doel is bezoekers verantwoord te laten omgaan met hun omgeving. Dat deze missie slaagt, is wel duidelijk, want jaarlijks mag Sprankenhof vele bezoekers welkom heten.

Locatie

Sprankenhof is gevestigd in de gemeente Udenhout, in de provincie Noord-Brabant. Gelegen ten noordoosten van de Brabantse stad Tilburg tegen Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen aan, is het boerenerf uitstekend met eigen vervoer te bereiken.

Programma / activiteiten

Sprankenhof organiseert het hele jaar door rondleidingen op het gebied van biologische landbouw, fruitteelt, gezonde voeding, smaak en natuurbeheer. Het boerenerf is een prima locatie om gezellig met vrienden, familie, collega’s of buren van het buitenleven te genieten en tegelijkertijd fruit te plukken. En wie benieuwd is naar wat er allemaal gedaan kan worden met het verse fruit, kan deelnemen aan één van de workshops. In de boerenkeuken worden tevens verschillende kook workshops en kookcursussen aangeboden voor gasten die graag hun kennis en ervaring op kookgebied willen verbreden en verdiepen. Hierbij komen verschillende thema’s aan bod.

Voor kinderen zijn er spannende en leerzame speurtochten, maar zij kunnen ook meegaan op safari of gaan knutselen met fruit tijdens een fruitfeestje. De mooie omgeving nodigt bovendien uit om Sprankenhof te combineren met bijvoorbeeld het maïsdoolhof, een fietstreintocht of in combinatie met een overnachting in de buurt.

Stats & tags


Udenhout, Noord-Brabant, Nederland
Boerderij, Dieren & Natuur

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling