Introductie

Sportfondsen Lisse is beheerder en exploitant van het Sportcentrum met zwembad de Lis, Sporthal Meerzicht en enkele gymzalen gelegen in de wijken van Lisse. Bezoekers kunnen hier genieten van een uitgebreid activiteitenprogramma. Zo kunnen zij recreatief zwemmen of een potje tennis spelen. Wie van wat meer snelheid houdt, kan gaan riochetten en wie graag een gezond bruin kleurtje wil krijgen, neemt plaats onder de zonnebank. Er is zodoende voor iedereen, van klein tot groot wat te beleven in de accommodaties van Sportfondsen Lisse.

Ga naar de website van Sportfondsen Lisse

Historie en populariteit

Het beheer van sporthal en zwembad de Lis werd in 1986 door de gemeente Lisse toevertrouwd aan Sportfondsen Lisse. Zij kregen hiermee de zorg voor het onderhoud, de medewerkers en de activiteiten onder hun verantwoordelijkheid. Jaren later kwam daar het beheer van de verschillende sporthallen en gymzalen bij. Jaar in jaar uit verwelkomt Sportfondsen Lisse vele bezoekers van alle leeftijden die komen zwemmen, sporten of gasten die iets te vieren hebben.

Locatie

Sportfondsen Lisse is gelegen in de kleurrijke Bollenstreek, in de gemeente Lisse, provincie Zuid-Holland. Het sportcomplex is prima vanuit alle delen van het land te bereiken met eigen vervoer. Wie reist met het openbaar vervoer, kan vanaf de steden Den Haag en/of Leiden de bus richting Lisse nemen.

Programma / activiteiten

Het zwembad van Sportfondsen Lisse bestaat uit drie baden. Een 25-meter bassin, een instructiebad met een afmeting van 10 x15 meter en een peuterbadje voor de kleintjes. Daarnaast beschikt het zwembad over een whirlpool, een fraaie ligweide met speeltoestellen en een buitenterras. Er worden tal van wateractiviteiten georganiseerd in het water zoals zwemlessen, babyzwemmen en diverse aquasporten. Natuurlijk kunnen bezoekers ook gewoon rustig banen zwemmen of recreatief plonzen. Voor kinderen zijn er diverse materialen in het water die van het zwemmen een echt feestje maken. Ook hun kinderfeestje kunnen zij vieren in Sportcentrum de Lis.

In het sportcentrum bevinden zich de tennisbanen. Een 5-baans tennishal inclusief horecagelegenheid zorgt voor een combinatie van culinaire sportiviteit. Daarnaast beschikt het centrum over een richochetbaan, waar fanatiekelingen de vrij nieuwe, snelle racketsport kunnen beoefenen en bevindt zich tevens in het sportcomplex Sportfondsen Lisse een zonnestudio die is uitgerust met drie moderne zonnebanken.

Stats & tags


Lisse, Zuid-Holland, Nederland
Sport, Zwembaden

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling