Introductie

Sportcentrum Kardinge is een multifunctioneel sportcentrum, de grootste van Noord-Nederland. In dit sportcomplex zit alles onder één dak. Bezoekers kunnen hier zowel recreatief zwemmen in het subtropisch zwemparadijs als baantjes trekken in het 25-meter bad. Daarnaast kan men hier een potje squashen of tennissen en kan er tijdens de wintermaanden worden geschaatst op de overdekte 400-meter ijsbaan, die in de zomermaanden dienst doet als skeeler- en skatebaan. Tot slot kunnen sportievelingen eveneens een hapje eten en drinken bij Sportcentrum Kardinge, want ook aan de inwendige mens wordt hier gedacht.

Ga naar de website van Sportcentrum Kardinge

Historie en populariteit

In verband met de bouw van diverse nieuwbouwwijken aan de Noordoost kant van Groningen, was er aan die kant van de stad tevens behoefte aan nieuwe sportvoorzieningen. Men bouwde een sportcentrum. De kunstijsbaan die toen nog in het Stadspark was gevestigd, verhuisde naar het nieuwe sportgedeelte en ook het zwembad nam in het sportcentrum zijn intrek. In het sportcomplex werden tevens fitnessruimtes en squash- en tennisbanen ondergebracht. Het sportcentrum opende de deuren in 1993 en met succes, want jaarlijks komen ongeveer een half miljoen tevreden bezoekers naar Sportcentrum Kardinge.

Locatie

Sportcentrum Kardinge is gelegen in de stad Groningen en goed bereikbaar met eigen vervoer. Het complex beschikt over een zeer groot en gratis parkeerterrein. Ook per bus is het sportcentrum prima te bereiken. Vanaf het Centraal Station Groningen rijden diverse buslijnen richting de sportaccommodatie.

Programma / activiteiten

In Sportcentrum Kardinge kunnen zwemliefhebbers hun hart ophalen. Zij kunnen aan hun conditie werken in het 25- meterbad of gewoon genieten en dobberen in het recreatiebad. Er worden zwemlessen gegeven en er zijn diverse activiteiten zoals seniorzwemmen en aquafitness. Ook aan wellness is gedacht, want gasten kunnen lekker bubbelen in de bubbelbaden, een kleurtje opdoen onder de zonnebank of genieten van de Turkse Tuinen.

In de wintermaanden kan men op de 400-meterijsbaan naar hartenlust schaatsen. Er worden dan tevens cursussen aangeboden zowel voor jong en oud als voor beginners en de gevorderde schaatser. Tijdens de zomermaanden wordt het ijs gesmolten en wordt de baan omgetoverd tot skate- en skeelerbaan. Het sportcentrum biedt ook genoeg voor de recreatieve squasher en tennisser. Bovendien beschikt het nabijgelegen recreatiegebeid van Kardinge over een 4Mijls parcours waar hardlopers gebruik van kunnen maken.

Wie op zoek is naar een leuke locatie voor een bedrijfsuitje, familiedag of vrijgezellenfeest, is eveneens aan het goede adres bij Sportcentrum Kardinge, evenals voor kinderfeestjes en schoolreisjes. Tot slot organiseert het sportcomplex ook nog regelmatig evenementen, zoals een Summer Beach Poolparty of een event met DJ’s en MC’s.

Stats & tags


Noorddijk, Groningen, Nederland
Sport

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling