Introductie

In de buurt van Sassenheim? Breng dan eens een bezoekje aan speeltuin DVV (Door Vrijheid Verenigd). Lekker zwieren en draaien, stoeien en ravotten, klimmen en klauteren. Hier heb je geen kind aan je kinderen. En luidt het gezegde niet: ‘Als de kinderen het leuk hebben, dan hebben de ouders het ook leuk?’ Een lekker dagje uit dus dat ook nog eens prima te combineren valt met tal van andere activiteiten.

Ga naar de website van Speeltuinvereniging DVV

Historie en populariteit

Speeltuin Door Vrijheid Verbonden is net na de oorlog opgericht. In juni 1945, amper een maand na het einde van de oorlog, kwam een groep enthousiastelingen bijeen om de verbondenheid die na de oorlog sterk in ons land heerste te formaliseren in een buurtvereniging. Pas later kwam daar ook een speeltuin bij. De huidige locatie is in 1952 in gebruik genomen en in de loop der jaren vergroot tot 4000 vierkante meter speelplezier. En de speeltoestellen van weleer zijn allemaal vervangen door moderne speeltoestellen die voldoen aan de huidige eisen van de tijd.

Locatie

Speeltuin Door Vrijheid Verbonden ligt midden in Sassenheim. Sassenheim zelf ligt niet ver van het strand van Noordwijk, dus een lekkere strandwandeling of een dagje strand valt prima te combineren met een bezoekje aan de speeltuin. Daarnaast ligt Sassenheim naast Lisse en dat dorp geniet bekendheid over de hele wereld als thuishaven van een van Nederlands meest bekende attracties: de Keukenhof. In de Keukenhof kun je heerlijk genieten van de prachtige geuren en kleuren van de lente. De zee aan kleuren in de prachtige perken en de heerlijke geuren in de kassen maken van de Keukenhof in ieder geval de attractie die de zintuigen het meest prikkelt.

Programma / activiteiten

Het hele jaar door worden er bij Speeltuin Door Vrijheid Verbonden vele activiteiten georganiseerd. Een spannende tentennacht bijvoorbeeld, of een swingende kinderdisco. Daarnaast wordt er ook geknutseld en als alle kinderen lief zijn geweest komt zelfs Sinterklaas nog eventjes voorbij.

Stats & tags


Sassenheim, Zuid-Holland, Nederland
Speeltuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling