Introductie

Al 65 jaar is speeltuin Santpoort voor kinderen uit de wijde omgeving een heerlijke plek om te klimmen en klauteren, te zwieren en draaien en te stoeien en ravotten. Kinderen kunnen hier hun fantasie lekker de vrije loop laten. Tientallen veilige speeltoestellen geplaatst in een afgeschermde omgeving helpen de kinderen hierbij. Want wat te denken van een heuse boomhut, of van een echt fort waar de kinderen fijn piraatje kunnen spelen?

Ga naar de website van Speeltuin Santpoort

Historie en populariteit

Het was de verzuiling die in 1946 bijdroeg aan de totstandkoming van speeltuin Santpoort. Onkerkelijken wilden ergens in het dorp een eigen speeltuin stichten. Hetgeen ondenkbaar was voor de lokale pastoor, want stel je voor dat leden van zijn parochie lid zouden worden van een neutrale speeltuin. Zeker als de speeltuin ook nog eens bestuurd zou worden door communisten. De lokale pastoor stak vanaf dat moment al zijn tijd en energie in de oprichting van een eigen speeltuin, bij de kerk, zodat kinderen na de kindermis veilig onder wakend oog van de kerk en de Heer konden spelen in een echte katholieke speeltuin. En zo geschiedde. Inmiddels is de speeltuin al lang niet meer gevestigd bij de kerk en is er ook van een band met de katholieke kerk weinig meer te bespeuren.

Locatie

Sinds 1958 is de speeltuin gevestigd aan de Valckenhoeflaan. Hoewel het bestuur van de speeltuin het aanvankelijk niet geheel eens was met deze plek, ver van school en kerk, heeft speeltuin Santpoort zich hier toch weten te ontwikkelen tot de mooie, complete speeltuin die het nu is. En een bijkomend voordeel van de huidige locatie is dat de speeltuin op nog geen steenworp afstand van het station van Santpoort Noord ligt. Dus ook voor mensen uit de regio die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer of gewoon liever met de trein reizen, is speeltuin Santpoort een ideale bestemming voor een lekker dagje spelen voor de kinderen.

Programma / activiteiten

Speeltuin Santpoort wordt zoals zoveel speeltuinverenigingen compleet gerund door vrijwilligers. Regelmatig worden er speciale vrijwilligersdagen georganiseerd. Groot onderhoud en grote schoonmaak komen tijdens deze dagen aanbod. De ouders klussen terwijl de kinderen lekker spelen. Ook worden er vaak activiteiten als knutselen georganiseerd. Raadpleeg de website voor een actueel overzicht van de activiteiten.

Stats & tags


Santpoort-Noord, Noord-Holland, Nederland
Buitenspeeltuinen, Speeltuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling