Introductie

Schommels, een boot, een zandbak compleet met scheppen, harken en emmers, twee torens verbonden door een kruipnet en een dikke sluisbuis, een wipwap, een mosterdpot, een klimrek, een heuvel, een Tollewiel en een speeltoestel voor de kleintjes waarin ondermeer twee glijbanen, een kruipbuis en twee uitkijkposten zitten. En nog veel meer. Dat is Speeltuin Kindervreugd in het Noord-Hollandse Beverwijk.

Ga naar de website van Speeltuin Kindervreugd

Historie en populariteit

Voor de ontstaansgeschiedenis van speeltuin Kindervreugd moeten we ver terug in de tijd. Het is 1945 en Nederland is nog in de ban van de bevrijding wanneer het idee wordt geopperd om een plek te creëren waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen, klimmen, klauteren, ravotten en wat al niet meer. In die eerste jaren was het opa Bakker die als oppasser werkte in de speeltuin. Hij vroeg de kinderen 10 cent per keer. Veel is er sinds die tijd veranderd, maar wat altijd gebleven is, is de lage entreeprijs. Kinderen betalen slechts 70 cent per keer en volwassenen mogen gratis mee om een oogje in het zeil te houden of om toch maar heel eventjes stiekem te schommelen.

Locatie

Speeltuin Kindervreugd ligt in Beverwijk. Een bezoekje aan de speeltuin is dan ook prima te combineren met een bezoekje aan het strand van Wijk aan Zee. Even lekker uitwaaien nadat de kinderen zich helemaal suf gedraaid hebben in de draaimolen en misselijk van de limonade zijn. Het strand bevindt zich op minder dan tien kilometer van de speeltuin, dus zeker een ommetje waard.

Programma / activiteiten

Het hele jaar door organiseert het enthousiaste team van vrijwilligers activiteiten. Zo wordt met Pasen traditioneel gezocht naar Paaseieren, zijn er tekenwedstrijden en mag de Goedheiligman ieder jaar weer rekenen op een grandioos en gastvrij onthaal op de speeltuin. En wie een bezoekje brengt aan Kindervreugd kan er ook zijn oud papier kwijt. De opbrengst van oude kranten wordt aangewend voor nieuwe speeltoestellen en dus voor nog meer plezier voor de kids!

Stats & tags


Beverwijk, Noord-Holland, Nederland
Buitenspeeltuinen, Speeltuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling