Introductie

Iedereen is welkom in speeltuin Elckerlyc in het Brabantse Oss. Elckerlyc is dan ook Oudhollands voor iedereen. In deze heerlijke speeltuin wordt de fantasie van kinderen maximaal geprikkeld. Een kunstenaar heeft hier in zijn ontwerp speciaal rekening mee gehouden. Houten kastelen, spannende speelhoeken, water en zand om lekker mee te knoeien of dammen te bouwen en een heus piratenschip waar je alles en iedereen mee kunt veroveren.

Ga naar de website van Speeltuin Elckerlyc

Historie en populariteit

Voor het ontstaan van speeltuin Elckerlyc moeten we terug naar 1991. Voor een leuke speeltuin zijn de kinderen uit Oss dan nog aangewezen op naburige dorpen als Nuland. Een doorn in het oog van Mari-Anne Marijnissen, jawel, de vrouw van Jan Marijnissen, jarenlang het gezicht van de landelijke Socialistische Partij. Met veel doorzettingsvermogen, overtuigingskracht en dankzij de inspanningen van veel vrijwilligers, wist Marijnissen binnen twee jaar een prachtige speeltuin te realiseren. Nu, bijna twintig jaar later, heeft speeltuin Elckerlyc een paar grondige renovaties achter de rug en een uitbreiding met een aantal speeltoestellen waaronder een prachtige speelboot. En kan de speeltuin zich jaarlijks verheugen op maar liefst 35.000 bezoekers. Ongekend voor een speeltuin gedragen door vrijwilligers. En terecht dus dat speeltuin Elckerlyc inmiddels door diverse instanties en organisaties gelauwerd is voor het bijzondere werk dat er verricht wordt.

Locatie

Speeltuin Elckerlyc ligt in het westen van Oss en is prima bereikbaar met zowel openbaar vervoer als eigen vervoer. Een bezoekje aan speeltuin Elckerlyc kan prima gecombineerd worden met een bezoekje aan het Museum Jan Cunen, dat spraakmakende tentoonstellingen houdt van negentiende-eeuwse en hedendaagse kunst.

Programma / activiteiten

Je hebt natuurlijk nooit een speciale reden nodig om lekker een dagje naar de speeltuin te gaan. Dat geldt evenmin voor een bezoekje aan speeltuin Elckerlyc. Maar als je toevallig jarig bent en je bent op zoek naar een leuke manier om je verjaardag met vriendjes en vriendinnetjes te vieren, dan is speeltuin Elckerlyc precies de locatie die je zoekt. Klimmen, schommelen, een kabelbaan, van kasteel naar kasteel over de touwbruggen en nog veel meer. Kortom, een verjaardag om nooit te vergeten.

Stats & tags


Oss, Noord-Brabant, Nederland
Buitenspeeltuinen, Speeltuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling