Introductie

De Leemkuil is de grootste buitenspeeltuin van Nijmegen en omstreken. Op zo’n 3,5 hectare speeltuin, midden in het bos, staan bijna honderd speeltoestellen. Genoeg dus voor kinderen om zich optimaal te vermaken tijdens een heerlijk dagje speeltuin. Alles wat je van een speeltuin mag verachten is er, en daarnaast nog veel meer.

Ga naar de website van Speeltuin de Leemkuil

Historie en populariteit

Voor de ontstaansgeschiedenis van speeltuin Kindervreugd moeten we ver terug in de tijd. Het is 1945 en Nederland is nog in de ban van de bevrijding wanneer het idee wordt geopperd om een plek te creëren waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen, klimmen, klauteren, ravotten en wat al niet meer. Die plek wordt de ‘Leemkuil’, een plek diep in het Mariënbos in het oosten van de stad. Een plek die alleen bij jeugd bekend is. In augustus 1946 wordt het terrein waar de speeltuin zal verrijzen al opengesteld voor dagkampen. Een minder dan een jaar later vindt de officiële opening plaats. In die beginperiode wisten al duizend kinderen hun weg te vinden naar de Leemkuil. Inmiddels trekt de speeltuin meer dan honderdduizend bezoekers per jaar uit Nijmegen en omstreken. Waarbij zelfs Duitse kinderen genieten van al het goede van de Leemkuil.

Locatie

De speeltuin ligt in het oosten van Nijmegen. Naast een bezoekje aan speeltuin Brakkefort behoort ook een bezoekje aan het centrum van Nijmegen tot de mogelijkheden. Naast enkele prachtige historische gebouwen, zoals de Kruittoren in het beroemde Kronenburgpark, kun je er heerlijk winkelen of lekker mensen kijken op één van de vele terrasjes.

Programma / activiteiten

In speeltuin de Leemkuil kunnen de kids zich helemaal uitleven. Er is een waterspeelplaats, een kasteel en zelfs een echte trein die door de speeltuin heen rijdt. En ook bij slecht weer biedt speeltuin de Leemkuil vertier in de Ridderzaal, waar de kids aan de slag kunnen met Wii en de Playstation. Om van een dagje speeltuin helemaal een lekker ontspannen dagje uit te maken heeft speeltuin de Leemkuil het speeltuinpakket in het leven geroepen. In dit pakket zitten een scooterrit, een glaasje ranja, een ijsje, friet en een lekkere verrassing.

Stats & tags


Nijmegen, Gelderland, Nederland
Buitenspeeltuinen, Speeltuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling