Introductie

Speeltuin De Flipjes is een geweldige speeltuin, waar kinderen de dag van hun leven kunnen beleven samen met hun ouders. Speeltuin De Flipjes is een echte traditionele speelplek, waar naast wippen en schommels ook speeltoestellen staan opgesteld, zoals draaischijven en trampolines. Daarnaast is er een glijbaan en een kabelbaan te vinden en kan de jeugd zich prima vermaken met het tafelvoetbalspel en met de tafeltennistafel. De speeltuin is daarmee geschikt voor kinderen van alle leeftijden. Aan de overzijde van de speeltuin is een horecagelegenheid gevestigd.

Ga naar de website van Speeltuin De Flipjes

Historie en populariteit

Speeltuin De Flipjes is ontstaan, nadat Zweden geld heeft gedoneerd aan Nederland als gevolg van de watersnoodramp in 1953. Dit, omdat bij vele kinderen het speelgoed door de overstromingen allemaal verloren was gegaan. Het doel van het geld was om een speeltuin te realiseren en dat werd Speeltuin De Flipjes. Deze speeltuin bestaat dus nog altijd en biedt veel speelplezier aan vele generaties. De speeltuin wordt drukbezocht op dagen dat de weersomstandigheden gunstig zijn. Speeltuin De Flipjes is alleen geopend als er sprake is van goed speelweer en is op de zondagen gesloten.

Locatie

Speeltuin De Flipjes is te vinden in Ouddorp op de kop van het eiland Goeree-Overflakkee onderin de provincie Zuid-Holland. Bezoekers met de auto kunnen de N57 vanuit Rotterdam en vanuit Middelburg volgen. Daarbij kan strand Noord aangehouden worden om vervolgens uit te komen bij de leukste speeltuin van Ouddorp.

Programma / activiteiten

Tijdens de openingstijden van Speeltuin De Flipjes kunnen kinderen en volwassenen voor een gering bedrag toegang krijgen tot het speelterrein en van alle speeltoestellen gebruikmaken. Glijden van de hoogste glijbanen, afdalen met de vliegensvlugge kabelbaan en klimmen op de meest uitzonderlijke klimattributen, de speeltuin wordt omgetoverd tot waar speel walhalla.

Scholen kunnen schoolreisjes naar de speeltuin organiseren, maar kinderen kunnen er ook hun verjaardag vieren. Het is toegestaan om eten en drinken mee te nemen naar de speeltuin, waarbij uiteraard verzocht wordt om het afval in de daarvoor bestemde afvalbakken achter te laten. Er is een toiletruimte aanwezig net als voldoende zitgelegenheden, waar de ouders of begeleiders kunnen plaatsnemen.

Stats & tags


Ouddorp, Zuid-Holland, Nederland
Buitenspeeltuinen, Speeltuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling