Introductie

‘Af en toe gaan pa en moe met ons naar de speeltuin’. Iedereen die de website van speeltuin de Eekhoorn in Kortenhoef opent wordt direct getrakteerd op Nederlands meest bekende speeltuinliedje. En we zwieren en we draaien en we lachen en hebben gein, tot we misselijk van het draaien en de limonade zijn, gaat het verder. En hoewel het liedje zijn oorsprong ergens in de jaren vijftig vindt, is het nog steeds actueel, zeker voor speeltuin de Eekhoorn, waar zwieren en draaien, ravotten en stoeien en klimmen en klauteren het devies zijn.

Ga naar de website van Speeltuin de Eekhoorn

Historie en populariteit

Speeltuin de Eekhoon geniet veel populariteit onder de jongste jeugd uit de hele regio. Niet zo verwonderlijk, want het aanbod aan speeltoestellen is erg groot en vooral zeer divers. Wat te denken van een heuse kabelbaan. Of van een enorme zandbak waar je nog niet in verdwaald. En natuurlijk zijn er ook schommels en draaimolens en nog veel meer speeltoestellen waar kinderen zich heerlijk mee kunnen vermaken.

Locatie

Speeltuin de Eekhoorn ligt in Kortenhoef, onder de rook van Hilversum. Het dorp geniet vooral onder kunstliefhebbers enige bekendheid. Evenals andere dorpen in ’t Gooi werd ook Kortenhoef eind negentiende eeuw overspoeld door kunstenaars. P.J.C. Gabriël, Bernard van Beek, Cornelis Vreedenburgh, Anton Smeerdijk en Barend van Voorden zijn slechts enkele kunstenaars wiens namen voor altijd met Kortenhoef zijn verbonden. Daarnaast speelt het dorpje ook in de vaderlandse literatuur een belangrijke rol. Schrijver Nescio beschrijft het dorp regelmatig in zijn boeken. Kortenhoef ligt dichtbij de Loosdrechtse Plassen. Een dagje spelen en een dagje vertier aan het water zijn dan ook eenvoudig te combineren.

Programma / activiteiten

Gedurende de seizoenen dat speeltuin de Eekhoorn in het Noord-Hollandse Kortenhoef geopend is, worden er tal van leuke activiteiten georganiseerd speciaal voor kinderen. Het openingsfeest is ieder jaar weer een groot spektakel, evenals het Eindzomerfeest. En ook de bingo is zeker de moeite waard om een keer te bezoeken.

Stats & tags


Kortenhoef, Noord-Holland, Nederland
Buitenspeeltuinen, Speeltuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling