Introductie

Heerlijk vertier voor de kids. Lekker buiten spelen en in het groen. Speelpark Klein Zwitserland in het Limburgse Tegelen, onder de rook van Venlo, biedt kinderen van alle leeftijden al ruim zeventig jaar maximaal plezier. Of het nu in het speelbos is, op de midgetgolf of in de speeltuin, kinderen zijn hier uren zoet. En een tevreden kind is een tevreden ouder.

Ga naar de website van Speelpark Klein Zwitserland

Historie en populariteit

Voor het ontstaan van Speelpark Klein Zwitserland moeten we ver terug in de tijd. We schrijven een mooie Pinksterdag in 1939 wanneer de poorten voor het eerst open gaan. Tussen pas aangeplante bomen hadden vrijwilligers een aantal speeltoestellen geplaatst. Niemand minder dan de toenmalig burgemeester Pesch gleed als eerste naar beneden van de ‘roetsjbaan’. Een handeling waarmee hij Speelpark Klein Zwitserland officieel voor geopend verklaarde. Vervolgens was het de pastoor die met wijwaterkwast het speelpark zegende. En die zegeningen hebben zeker geholpen. Want inmiddels is Speelpark Klein Zwitserland uitgegroeid tot één van de belangrijkste toeristische attracties van Noord-Limburg en heeft het park sinds de oprichting ruim zes miljoen bezoekers weten te vermaken.

Locatie

Tegelen, waar Speelpark Klein Zwitserland zich bevindt, is sinds 2001 een stadsdeel van Venlo. Daarvoor was het een zelfstandige gemeente. De plaats kent een rijke historie en wordt zelfs al in de tijd van de Romeinen genoemd. Waarschijnlijk komt de naam Tegelen dan ook van het Latijnse Tegula, dat dakpan betekent. Bij opgravingen in Tegelen zijn meerdere Romeinse dakpanovens blootgelegd.

Programma / activiteiten

Maar ook in deze tijd laat Tegelen van zich spreken. En niet in de laatste plaats dankzij Speelpark Klein Zwitsterland. Het park herbergt de hoogste schommel van Europa en ook de buisglijbaan in Klein Zwitserland wordt in superlatieven geroemd als de langste van het continent. En terwijl de kinderen of kleinkinderen zich overgeven aan al het leuks dat het speelpark te bieden heeft, kunnen ouders of opa en oma zich lekker laten verwennen op het gezellige paviljoenterras. Bijvoorbeeld met een stukje onvervalste dagverse Limburgse vlaai van de bakker uit Tegelen.

Stats & tags


Tegelen, Limburg, Nederland
Buitenspeeltuinen, Speeltuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling