Introductie

Klimmen en klauteren, trampolinespringen, zwemmen en zandtaartjes bakken; het kan allemaal bij Speelland Beekse Bergen. Je vindt hier een grote buitenspeeltuin aan een kindvriendelijk zwemstrand.

Ga naar de website van Speelland Beekse Bergen

Historie en populariteit

De waterplas waar Speelland Beekse Bergen aan ligt, is ontstaan door zandwinning. De gemeenten Tilburg en Hilvarenbeek zijn in 1964 gestart met de exploitatie van het recreatiepark. Inmiddels is het uitgebreid met Safaripark de Beekse Bergen, SafariCamp Beekse Bergen en het vakantiepark. Tegenwoordig is Libéma eigenaar van alle Beekse Bergen parken. Libéma exploiteert attractieparken, vakantieparken en regelt beurzen en evenementen.

Locatie

Het speelparadijs ligt in het Brabantse Hilvarenbeek en is goed bereikbaar met zowel de auto als openbaar vervoer. Om de hoek ligt Safaripark Beekse bergen; leuk om te combineren met Speelland.

Programma / activiteiten

Naast urenlang speelplezier in de grote speeltuin, kun je bij Speelland Beekse Bergen ook terecht voor spetterende waterglijbanen, racen op de autocrossbaan en dieren aaien op de kinderboerderij. Je kunt zelfs een ritje op een pony maken vandaag! Er zijn diverse horecagelegenheden waar je lekkere drankjes en hapjes kunt kopen. In de zomervakantie en op sommige feestdagen zijn er evenementen, zoals het kinderkampioenschap zandkastelen bouwen (onder leiding van de echte Koning Koos van kinderprogramma Het Zandkasteel), grote Griezeldagen en Circusdagen met de giraffen Dip & Dap. Verder leent het strand zich uitstekend voor beachparty’s, bedrijfs- of familiefeestjes: met z’n allen barbecueën, een drankje en dansen op een door fakkels verlicht strand! Een bezoek aan Speelland kun je goed combineren met Safari Beekse Bergen. Hiervoor kunt u speciale (goedkopere) kaartjes kopen, die toegang geven tot beide parken. Overnachten in Afrikaanse sfeer kan op het vakantiepark. Hier kun je kamperen, overnachten in een blokhut of in een van de grappige ‘jungelows’. Kamperen kan ook bij SafariCamp Beekse Bergen: in je eigen tent of in een compleet ingerichte Safaritent.

Stats & tags


Hilvarenbeek, Noord-Brabant, Nederland
Entertainment, Pretparken

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling