Introductie

Speelgoedmuseum De Boerepleats is een geweldig museum met een en al herkenning. In de verbouwde stal van een stelpboerderij staat een mooie collectie met speelgoed uit grootmoeders tijd tentoongesteld. Van naaimachines, Meccano en Tonkas tot aan de Dinky Toy en oud lesmateriaal van een basisschool. Een belangrijk deel van de collectie vormen de poppen, waarvan de oudste afkomstig is uit circa 1885. Het museum richt zich zowel op kinderen, als op volwassenen en ouderen. Kinderen kunnen zich prima vermaken in het museumdoolhof en met de Oudhollandse spellen, zoals hoepelen, tollen en steltlopen, terwijl Speelgoedmuseum De Boere Pleats voor volwassenen en ouderen een groot feest van herkenning is.

Ga naar de website van Speel*Goed Museum De Boerepleats

Historie en populariteit

Speelgoedmuseum De Boerepleats is alweer heel wat jaren toegankelijk voor publiek. Het houdt speelgoed uit grootmoeders tijd in leven. Jaarlijks mag het museum vele bezoekers van jong tot oud verwelkomen en dat bewijst maar weer eens dat speelgoed niet alleen populair is bij kinderen.

Locatie

Speelgoedmuseum De Boerepleats is gelegen in het dorp Echtenerbrug, gemeente Lemsterland in de provincie Friesland. Het dorp is goed bereikbaar met eigen vervoer, ligt ten zuidoosten van het Tjeukermeer en is daarom eveneens uitstekend met andere activiteiten te combineren.

Programma / activiteiten

Een belangrijk en groot deel van de collectie van Speelgoedmuseum De Boerepleats wordt door poppen uit de periode 1885 begin 1900 ingenomen. Daarnaast is er een verzameling foto- en filmmateriaal te zien en zijn er diverse theater- en kermisapparaten te bewonderen. De treinbaan in de kantine met locomotieven en treinstellen naar 19e eeuws ontwerp, zijn gebouwd door studenten van het ROC ‘De Frieste Poort’ afdeling elektrotechniek. Tevens kunnen bezoekers in deze kantine terecht voor een drankje en een kleine hap.

Kinderen kunnen hun verjaardag vieren bij Speelgoedmuseum De Boere Pleats. Er zijn diverse arrangementen om uit te kiezen, zoals ‘Op zoek naar het geheim van Friesland’ en het ‘Hans en Grietje’ arrangement. Spelen staat hier uiteraard centraal.

Stats & tags


Echtenerbrug, Friesland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling