Introductie

Bij Speel- en IJsboerderij De Drentse Koe, een boerenbedrijf in Ruinerwold, kunnen de jongere bezoekers heerlijk binnen en buiten spelen. Springen in de hooiberg, rijden op een grote skelter, spelen in bak vol met maïs, ronddwalen in een maïsdoolhof of genieten van een heerlijk Drentse Koe ijsje. Op deze boerderij genieten bezoekers van jong tot oud van het echte boerenleven.

Ga naar de website van Speel- en IJsboerderij De Drentse Koe

Historie en populariteit

De boerin bereid dagelijks van dagverse koemelk lekkere Drentse Koe IJs, waarbij de 70 koeien met een melkrobot worden gemolken. Naast de boerderij bevindt zich een speeltuin en voorts kunnen bezoekers gebruik maken van familiefietsen, het fraai aangelegde terras of een balletjes slaan tijdens een potje boerenbiljart. Speel- en IJsboerderij De Drentse Koe staat voor een dag vol plezier en een boerengevoel.

Locatie

Het ijs dat wordt gemaakt van dagverse koemelk op de Speel- en IJsboerderij De Drentse Koe wordt al sinds 1999 vers bereid. Bezoekers kunnen genieten van roomijs in vele smaken en sorbetijs dat wordt gemaakt van verse vruchten. Het ijs wordt gemaakt en verkocht onder de naam Drentse Koe IJs. Wat is begonnen met het maken van vers ijs, is in de loop der jaren uitgegroeid tot een mooi recreatiebedrijf voor jong en oud. De kindvriendelijke boerderij wordt dan ook jaarlijks bezocht door bezoekers van alle leeftijden.

Programma / activiteiten

Speel- en IJsboerderij De Drentse Koe is gelegen in het dorp Ruinerwold, gemeente De Wolden, nabij de stad Meppel, in de provincie Drenthe. Met eigen vervoer is de boerderij goed te bereiken.

Speel- en IJsboerderij De Drentse Koe biedt plezier aan jong en oud. Kinderen ervaren een heus boerengevoel, wanneer zij buiten rondrijden op een trekker, klimmen in de speeltuin of de dieren aaien. Families kunnen met de familiefiets een tochtje maken door Ruinerwold en omgeving. En als het maïs goed gegroeid is, kan men rond dolen in een waar maïsdoolhof. Daarnaast kunnen bezoekers genieten van overheerlijk roomijs en sorbetijs, dat dagelijks vers wordt gemaakt van koemelk.

Speel- en IJsboerderij is een uitermate geschikte locatie voor kinderfeestjes, familiedagen of vriendenuitjes. Groepen kunnen geheel naar eigen wens een programma samenstellen naar aanleiding van de mogelijkheden. Jaarlijks wordt er in augustus een boerenmarkt georganiseerd, waarbij in de speeltuin vele kramen met boerenspulletjes staan opgesteld. Het is ook mogelijk om zelf deel te nemen aan de markt op Speel- en IJsboerderij De Drentse Koe.

Stats & tags


Ruinerwold, Drenthe, Nederland
Buitenspeeltuinen, Speeltuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling