Introductie

In Noordwijk is Space Expo gelegen, een permanente ruimtevaarttentoonstelling. Hier kan men ervaren wat het is om astronaut te zijn. Bezoekers komen alles te weten over het ontstaan van sterren, de planeten en de zwaartekracht. De ruimte kan ontdekt worden door middel van een Spacewalk speurtocht, Spacetalk spreekbeurt, Spacelab ruimteles of SpaceAdventure rondleiding. Space Expo is geschikt voor alle leeftijden.

Ga naar de website van Space Expo Noordwijk

Historie en populariteit

De expositie van Space Expo is in 1990 door Koningin Beatrix en Prins Friso geopend. De deels interactieve tentoonstelling kreeg als doel antwoord te geven op thema’s als wat is een zwart gat? Wat zijn de functies van de satellieten? Hoe werkt zwaartekracht? En aan welke ruimtemissies wordt vandaag de dag gewerkt. Dit is goed gelukt en vele bezoekers weten dan ook de weg naar Space Expo te vinden. In oktober 2004 ontving de expositie al haar miljoenste bezoeker.

Locatie

Space Expo is gelegen in de populaire Zuid Hollandse badplaats Noordwijk, nabij Katwijk. Zowel met eigen vervoer, als met het openbaar vervoer is Space Expo te bereiken. Het terrein beschikt over gratis parkeergelegenheid en er rijden bussen vanuit Leiden, Den Haag en Haarlem.

Programma / activiteiten

Space Expo brengt de ruimte heel dichtbij. Hier kan men raketten, de maanlander, kunstmanen en het Internationale Space Station van dichtbij bewonderen. Eveneens ligt hier het ruimtepak van astronaut André Kuipers tentoongesteld, een Russisch spionagesatelliet en zonnecellen van de Hubble Space Telescoop. Er wordt antwoord gegeven op vragen als hoe eet en slaapt een astronaut, op welk moment komt men los van de aarde, waar dient een hitteschild voor en hoe ziet Nederland eruit vanaf grote hoogte. Sommige vragen worden zelfs interactief beantwoord. Daarnaast kan men zelf aan de slag gaan met bijvoorbeeld het GPS spel of kan men een ritje maken met de Space Train. Er worden rondleidingen gegeven en ruimtelessen voor beginnende ruimtevaarders. Bovendien is Space Expo ook het bezoekerscentrum van ESTEC, een vestiging van de de Europese ruimtevaartorganisatie ESA.

Tot slot kunnen er bij Space Expo diverse evenementen worden georganiseerd, die gasten in hogere sferen brengen. Borrelen te midden van satellieten en raketten of tijdens een diner door obers in flightsuits worden bediend. Wie voor Space Expo kiest kan vertrouwen op een bijzondere aankleding van zijn of haar bedrijfsevenement of feest.

Stats & tags


Noordwijk, Zuid-Holland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling