Introductie

Beleef het echte wintersportgevoel bij SnowWorld Zoetermeer. Door de vele liften hoeft u nauwelijks te wachten voordat u zich aan een afdaling kunt wagen.

Ga naar de website van SnowWorld Zoetermeer

Historie en populariteit

SnowWorld Zoetermeer werd in december 1996 geopend, binnen een jaar nadat de locatie toegewezen was. Oprichter Koos Hendriks kwam op het idee voor het indoor wintersportpark na een bezoek aan een skihal in België, waar de sneeuw niet veel voorstelde en het echte wintersportgevoel ontbrak. Hendriks besloot om het helemaal anders te doen. Bij de opening bestond SnowWorld Zoetermeer uit twee pistes van 160 meter. In 2001 kwam er een derde piste bij en in datzelfde jaar werd SnowWorld Landgraaf geopend. Beide vestigingen trekken inmiddels meer dan een miljoen bezoekers per jaar. Vooral in de wintermaanden kan het er druk zijn.

Locatie

SnowWorld Zoetermeer ligt in het natuurpark Buytenpark. U kunt gratis parkeren op het parkeerterrein van SnowWorld.

Programma / activiteiten

Geniet van verse sneeuw en een gezellige sfeer bij SnowWorld Zoetermeer. Zorg wel voor warme kleding, want in een wintersportgebied kan het natuurlijk koud zijn. Handschoenen zijn verplicht. Beginnende wintersporters kunnen rustig oefenen op de Jungfrau-piste. Speciaal voor kinderen is er de Graubünden-piste met twee veilige kinderliften en voor gevorderden is er de Wallis-piste. Deze laatste piste heeft een dalingspercentage van maar liefst 20%. Iedere wintersporter kan terecht op de Eiger-piste, het funpark van de vestiging in Zoetermeer. U kunt kiezen uit verschillende afdalingen en er zijn kickers, rails en grinds. Kunt u wel een lesje gebruiken? Bij SnowWorld Zoetermeer kunt u kiezen uit verschillende cursussen en proeflessen. Meer informatie kunt u vinden op de website. Na uw inspanningen kunt u genieten van een lekker broodje of een diner in het zelfbedieningsrestaurant.

Stats & tags


Zoetermeer, Zuid-Holland, Nederland
Skihallen, Sport

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling