Introductie

SnowWorld Landgraaf is het grootste indoor funpark ter wereld. Zowel beginnende als gevorderde wintersporters kunnen zich hier prima vermaken.

Ga naar de website van SnowWorld Landgraaf

Historie en populariteit

In 1996 werd SnowWorld Zoetermeer opgezet. Dit indoor wintersportpark werd in korte tijd zo populair, dat de directie besloot om een tweede indoor skipiste te openen. Landgraaf was de perfecte plek, omdat het wintersportpark gebouwd kon worden op een berg. In december 2001 was SnowWorld Landgraaf een feit. De nieuwe locatie beschikte over een oefenhelling en een piste van maar liefst 520 meter, de langste ter wereld. In de jaren daarna werd SnowWorld Landgraaf uitgebreid met een FIS-wedstrijdpiste, een tweede oefenhelling en een kinderpiste. In 2008 kwam er een viersterrenhotel bij in Landgraaf, hotel SnowWorld, dat onder meer over 100 kamers, een wellnesscentrum en verschillende restaurants beschikt. Jaarlijks brengen meer dan een miljoen mensen een bezoek aan SnowWorld Landgraaf.

Locatie

SnowWorld Landgraaf ligt middenin het heuvelachtige landschap van Zuid-Limburg en is goed te bereiken met de auto en het openbaar vervoer.

Programma / activiteiten

Wintersportliefhebbers voelen zich meteen thuis in SnowWorld Landgraaf. Met vijf pistes en acht liften zijn er meer dan genoeg uitdagingen te vinden. De langste piste is de Matterhorn-piste. Deze piste van 520 meter is uitermate geschikt voor gevorderde wintersporters. Ook de Wallis-piste is met 500 meter een echte uitdaging. Dankzij deze piste mag SnowWorld Landgraaf officiële Fis-World Cup wedstrijden organiseren. Bent u nog niet zo’n held op ski’s of op een snowboard? Kies dan voor één van de twee oefenhellingen. Kinderen kunnen hun gang gaan in het Milka kinderland. Wilt u graag uw techniek verbeteren? SnowWorld Landgraaf biedt verschillende proeflessen en cursussen aan, zowel voor kinderen als voor volwassenen.

Stats & tags


Landgraaf, Limburg, Nederland
Skihallen, Sport

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling