Introductie

De Sint Adriaanskerk Dreischor is een protestantse hallenkerk. Het gebouw bevindt zich op een cirkelvormig plein met daaromheen een gracht. De kerk is dagelijks te bezichtigen voor belangstellenden en op aanvraag worden er voor groepen rondleidingen georganiseerd. De kerk heeft een aantal interessante aspecten. Zo bezit het pand pilaren met koolbladkapitelen, een houten tongewelf, een doopkapel en muurkolonetten met gebeeldhouwde fratskopjes. Bij de preekstoel, aan de noordmuur, zijn restanten van muurschilderingen te zien. Daarnaast bevinden zich in de vloer van het koor diverse grafstenen van geestelijken en beschikt de Sint Adriaanskerk Dreischor uiteraard over een kerkorgel welke tijdens diensten en concerten wordt gebruikt.

Ga naar de website van Sint Adriaanskerk Dreischor

Historie en populariteit

De Sint Adriaanskerk Dreischor is een tweescheppige hallenkerk die gedeeltelijk in de 14e eeuw is gebouwd. De kerk was gewijd aan Sint Adriaan. Later in de 14e eeuw zijn de toren en het zuiderpad erbij gebouwd. De kerk deed vroeger tevens dienst als begraafplaats. Ongeveer dertig grafzerken in het koor getuigen hiervan. In 1959 werd gestart met een complete restauratie van de kerk. Het gebouw werd zoveel mogelijk in de oorspronkelijke vorm teruggebracht. In 1967 is de renovatie gereed gekomen zoals we de kerk vandaag de dag kennen. De Sint Adriaanskerk Dreischor trekt jaarlijks naast mensen die met de kerk verbonden zijn tevens vele belangstellenden en toeristen.

Locatie

De Sint Adriaanskerk Dreischor vormt het middelpunt van Dreischor, een rustiek ringdorp in de gemeente Schouwen-Duiveland, provincie Zeeland. Met eigen vervoer is de kerk goed bereikbaar.

Programma / activiteiten

De Sint Adriaanskerk Dreischor organiseert naast kerkdiensten en allerhande kerkelijke activiteiten eveneens op afspraak rondleidingen voor groepen. Daarnaast is het kerkgebouw een uitstekende locatie voor gezelschappen.

Regelmatig zijn er activiteiten bij te wonen in de kerk zoals instrumentale of vocale uitvoeringen, voor én door jong en oud. Traditiegetrouw vindt op Koninginnedag het Oranjeconcert plaats in de kerk en vindt er iedere eerste zondag van de maand een kindernevendienst plaats in de Sint Adriaanskerk Dreischor.

Stats & tags


Dreischor, Zeeland, Nederland
Cultuur, Kerken

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling