Introductie

Het Sexmuseum in Amsterdam is toegankelijk voor bezoekers van 16 jaar en ouder. Het is een toonaangevend museum en is het eerste en oudste sexmuseum ter wereld. Het toont bezoekers een spannend labyrint van gangen en kamers met verrassende inkijkjes. Alles op het gebied van de zinnelijke liefde komt aan bod. Van erotische objecten, schilderijen en beelden tot aan foto’s, opnames en erotische attracties. De eigenaren van het Sexmuseum, ofwel de Venusstempel hebben alles zelf verzameld en exposeren hun collectie in een mooi 17e eeuws pand, dat zich bevindt op het Damrak midden in het centrum van Amsterdam.

Ga naar de website van Sexmuseum Amsterdam

Historie en populariteit

Het Sexmuseum Amsterdam opende als de Venustempel in 1985 haar deuren voor publiek. In de beginperiode werd slechts een kleine collectie erotische objecten tentoongesteld, want niemand had enig idee of het museum aan zou slaan. Nadat de eerste reacties bijzonder enthousiast werden ontvangen, besloot men de collectie uit te gaan breiden. En met succes, want jaarlijks komen er rond de 500.000 bezoekers uit alle windstreken op het Sexmuseum Amsterdam af. Het museum behoort hiermee tot één van de drukst bezochte musea in Amsterdam.

Locatie

Het Sexmuseum Amsterdam is te vinden midden in het hart, op het Damrak, van de hoofdstad Amsterdam, provincie Noord Holland. De locatie is prima met de auto te bereiken, maar bezoekers moeten wel betaald parkeren in de nabij gelegen parkeergarages. Vanaf het NS Station is het museum gemakkelijk aan te lopen.

Programma / activiteiten

Het Sexmuseum ‘Venustempel’ Amsterdam bevat een omvangrijke collectie seksartikelen. Van erotische foto’s, beelden, opnames tot aan schilderijen en andere erotische objecten. De collectie wordt tentoongesteld in twee achterhuizen die met elkaar in verbinding staan door middel van een zelf ontworpen trappenhuis.

Bezoekers van 16 jaar en ouder staat een spannend labyrint van gangen en kamers te wachten en de verzameling afkomstig uit diverse tijdperken en culturen bezorgt hen in het Sexmuseum Amsterdam urenlang luister- kijk- en pleziergenot.

Stats & tags


Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling