Introductie

Scouting is meer dan hutjes bouwen en vuurtje stoken, veel meer. En het Scoutingmuseum Haagse Randstad brengt dat duidelijk in beeld. Hiervoor moet je wel naar een van de vele scoutingactiviteiten in het land komen, want het Scoutingmuseum Haagse Randstad is een museum op locatie. Op grote scoutingactiviteiten en op bijvoorbeeld een activiteit als de Duinmars is het mobiele museum te vinden. En alleen daar kun je je vergapen aan alles wat te maken heeft met de rijke geschiedenis van meer dan honderd jaar scouting. Van grote aantallen typische scoutingvoorwerpen, zowel historische als hedendaagse tot enorme hoeveelheden fotomateriaal, waar je met een beetje geluk zelfs je grootouders nog op kunt zien staan.

Ga naar de website van Scoutingmuseum Haagse Randstad

Historie en populariteit

Het Scoutingmuseum Haagse Randstad is opgericht in 1987. Doelstelling was het bewaren van het erfgoed van de scouting. Daarnaast wil het museum ook een beeld geven van wat er allemaal gebeurt binnen de scouting. Het museum laat aan de hand van fotomateriaal en typische scoutingvoorwerpen zien hoe de vereniging zich door de loop der jaren heen heeft ontwikkeld van een ‘stel padvinders’ tot de ‘Scouts’ van nu.

Locatie

Het Scoutingmuseum Haagse Randstad is een mobiel museum en heeft derhalve geen vast bezoekadres. In de agenda op de website van het Scoutingmuseum Haagse Randstad staan alle data vermeld wanneer en waar het Scoutingmuseum Haagse Randstad te bezoeken is. Mocht je echt nieuwsgierig zijn en niet kunnen wachten tot het rondtrekkende circus dat Scoutingmuseum Haagse Randstad weer een keer zijn tenten neerslaat, dan kun je op afspraak langs komen in het tijdelijke onderkomen in Zevenhuizen.

Programma / activiteiten

Het Scoutingmuseum Haagse Randstad probeert een zo goed mogelijk beeld te schetsen van ruim honderd jaar scouting in Nederland. Hiervoor maakt het museum dankbaar gebruik van materiaal dat aangeleverd wordt vanuit heel Nederland en afkomstig is van leden van alle leeftijden. Om een nog completer beeld te kunnen weergeven van scouting in Nederland is het museum altijd op zoek naar nieuw materiaal.

Stats & tags


Culemborg, Gelderland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling