Introductie

Voor een Rondvaart Utrecht zijn bezoekers bij rondvaartbedrijf Schuttevaer aan het juiste adres. De historische binnenstad met de statige Domtoren, de werven en werfkelders, de prachtige groene singels en de meest fraaie gevels laten zich graag bewonderen. Al dit moois is het beste vanaf een boot te ervaren. Tijdens een grachtenrondvaart worden bezoekers meegevoerd langs een schat aan natuur en cultuur. De rederij beschikt over meerdere boten en biedt verschillende dagtochten. Een tochtje op de Vecht, de Hollandse IJssel of langs Slot Zuylen behoort tevens tot de mogelijkheden. De partyschepen zijn uitermate geschikt voor feesten, vergaderingen, bruiloften en personeelsuitjes. Stap aan boord van rederij Schuttevaer en geniet tijdens een Rondvaart Utrecht van al het moois.

Ga naar de website van Schuttevaer Rondvaarten Utrecht

Historie en populariteit

Het Utrechtse rondvaartbedrijf Schuttevaer startte in 1960 met haar Rondvaart Utrecht. Zij waren van mening dat het hart van de stad vanaf het water nog mooier was en wilde dit graag delen en tonen aan publiek door middel van speciale grachten en singelrondvaarten. De rederij vaart alle seizoenen en ieder jaargetijde levert weer een ander prachtig stadsgezicht op. Alle boten zijn overdekt, verwarmd, comfortabel en van alle gemakken voorzien. Een Rondvaart Utrecht is bijzonder populair bij scholen, gezinnen, dagjesmensen en toeristen uit binnen- en buitenland.

Locatie

Voor een Rondvaart Utrecht kunnen bezoekers opstappen bij de afvaartsteiger op de Oudegracht in Utrecht, provincie Utrecht. De steiger is gelegen nabij Stadskasteel Oudaen en is met eigen vervoer goed te bereiken. Omdat de Oudegracht midden in het centrum is gelegen, is de locatie ook met het openbaar uitstekend bereikbaar.

Programma / activiteiten

Met één van de rondvaartboten van Rederij Schuttevaer kunnen bezoekers een Rondvaart Utrecht maken. Al varend door de mooie, historische grachten wordt de stad van een geheel andere kant getoond. Er zijn verschillende mogelijkheden op het gebied van rondvaarten. Zo kunnen passagiers kiezen voor een stadsrondvaart, al dan niet met koffietafel, een museumrondvaart of een tocht over rivier de Vecht. Een gids vertelt tijdens de rondvaart alles wat bezoekers willen weten over de historie van Utrecht.

De rederij vaart het hele jaar door, zodat bezoekers de charme van ieder jaargetijde kunnen bewonderen. Er zijn complete dagtocht arrangementen samengesteld. Zo kan men bijvoorbeeld een stadsrondvaart combineren met een bezoek aan het Dick Bruna Huis, de bierbrouwerij of kan men kiezen voor een Rondvaart Utrecht gecombineerd met een high tea, luxe lunch of diner.

Stats & tags


Utrecht, Utrecht, Nederland
Cultuur, Rondvaart

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling