Introductie

Schouwburg Kunstmin is een theater, waarin het culturele, inspirerende leven van Dordrecht zich afspeelt. Het theater, dat in een prachtig architectonisch gebouw is gevestigd, beschikt onder meer over een multifunctionele zaal, een theaterzaal, een theatercafé en een filmhuis. Bezoekers kunnen hier boeiende theater- en dansvoorstellingen bijwonen en het dagelijks leven even vergeten bij de cultureel getinte films. Een bezoekje aan Schouwburg Kunstmin met zijn unieke neo-barokstijl interieur geeft bezoekers zeker een andere kijk op het leven en stof tot nadenken.

Ga naar de website van Schouwburg Kunstmin

Historie en populariteit

In 1864 werd Schouwburg Kunstmin geopend en heeft sinds die tijd al diverse verhuizingen meegemaakt, waarna het uiteindelijk terecht kwam op de huidige locatie. Dit gebouw bestond oorspronkelijk uit een kleine en een grote zaal. In 1938 werd het pand door Sybold van Ravesteyn verbouwd, die veel gebruik maakte van hout en marmer. In de jaren die hierop volgden raakte de schouwburg in verval, mede door gebrekkig onderhoud en diverse aanpassingen die nog plaatsvonden. Met uitbreiding en een grondige renovatie werd in 1993 gestart door twee architecten uit Dordrecht, de heren Bertus de Kock en Kees Rouw. Er kwam een nieuw achtertoneel, het theatercafé werd geopend en er kwam een filmhuis bij.

Locatie

Jaarlijks trekken veel bezoekers, die houden van theater naar Schouwburg Kunstmin, maar de locatie is ook erg in trek voor feesten, bijeenkomsten en evenementen. Daarom is de schouwburg populair bij een zeer breed publiek.

Programma / activiteiten

Schouwburg Kunstmin is gevestigd in de stad Dordrecht, provincie Zuid Holland en goed te bereiken met eigen vervoer, alsook met het openbaar vervoer. Achter en rondom de schouwburg kan men betaald parkeren en achter het Energiehuis, op circa 5 minuten loopafstand, kan men gratis parkeren. Vanaf Het NS Station Dordrecht rijden bussen, en te voet is het ongeveer 15 minuten lopen naar het theater.

Naast dans, theater, film en muziek is Schouwburg Kunstmin een uitermate geschikte locatie voor onder meer congressen, feesten, evenementen, recepties, lezingen, vergaderingen en andere bijeenkomsten. De schouwburg biedt totaalconcepten en levert zodoende niet alleen de zaal, apparatuur en de mensen, maar zorgt ook in overleg voor de catering, artiesten en de aankleding.

Op aanvraag worden er rondleidingen gegeven voor groepen en voor scholen staat het Filmhuis Cinode, gevestigd in Schouwburg Kunstmin het hele jaar open.

Stats & tags


Dordrecht, Zuid-Holland, Nederland
Entertainment, Theater

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling