Introductie

Sportaccommodatie de Klipper beschikt over een fraai buitenzwembad, Schoonenburg genaamd en over een sporthal, de Klipper genaamd. Het complex beschikt over een groot recreatiebad, een 25-meter wedstrijdbad, een apart peuterbad en een kleine kiosk voor een snack en wat te drinken. Rondom het zwembad bevindt zich een grote ligweide, waar het zomers goed toeven is. Bovendien is het uitzicht op de bekende Kinderdijkse molens geweldig. De sporthal is vooral de thuisbasis van veel sportverenigingen en scholen. Bij het sportgedeelte bevindt zich tevens een zonnebank en een sfeervol horecagedeelte. Dit is de ideale locatie voor recepties, bruiloften en andere feesten. Sport- en zwembad de Klipper is zodoende een multifunctioneel centrum, geschikt voor een gezellig dagje of avondje uit.

Ga naar de website van Schoonenburg

Historie en populariteit

Sport- en zwembad de Klipper vierde in 2011 haar 40-jarig bestaan. Al vanaf de opening is het zwembad zeer geliefd bij zowel de inwoners van Nieuw-Lekkerland, als voor mensen uit omliggende dorpen. Ook kinderen en scholen komen vaak in het zwembad voor het volgen van zwemlessen en daarnaast mag het complex ook regelmatig dagjesmensen, toeristen en gezinnen die in de buurt verblijven, welkom heten.

Locatie

Sport- en zwembad de Klipper is gelegen in Nieuw-Lekkerland, een gemeente in de provincie Zuid-Holland. Met eigen vervoer is de accommodatie goed te bereiken, want na de bekende molens van Kinderdijk bereikt men al het begin van het dorp waar het zwembad en de sporthal zijn gelegen. Het complex beschikt over voldoende parkeerplaatsen.

Programma / activiteiten

Het sport- en zwembad de Klipper bestaat uit een schitterend buitenzwembad, een afgescheiden peuterbad, een wedstrijdbad van zes banen breed met een diepte tot 2 meter en een recreatiebad met oplopend waterniveau. Het zwembadencomplex is omgeven met een riante ligweide die tevens uitzicht biedt op de beroemde molens van Kinderdijk. Ook is er een kiosk aanwezig met diverse snacks, ijsjes en drankjes.

Het zwembad geeft zwemlessen, er worden verschillende wateractiviteiten georganiseerd en daarnaast kunnen gasten rustig banen zwemmen. Op afspraak kan men gebruik maken van de zonnebank en de sporthal dient voor allerlei sportieve inspanningen. Bij de sporthal is een sportcafé aanwezig waar bezoekers in alle rust kunnen bijkomen met een hapje of drankje. Dit café is bovendien een uistekende locatie voor het vieren van een feestje. Sport, plezier en ontspanning gaan hand in hand bij sport- en zwembad de Klipper in Nieuw-Lekkerland.

Stats & tags


Nieuw-Lekkerland, Zuid-Holland, Nederland
Sport, Zwembaden

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling