Introductie

Saplaza is het Sport & Adventure park aan de Veerplas in Haarlem. Een dagje Saplaza brengt bezoekers zowel recreatie en sportiviteit als educatie en avontuur. Constante vernieuwingen en ontwikkelingen zorgen dat de avontuurlijke wereld van Saplaza continu in beweging is.

Ga naar de website van Saplaza

Historie en populariteit

De gemeente Haarlem heeft in 2005 ondernemers uitgedaagd om met ideeën te komen voor de ontwikkeling van het gebied rondom de Veerplas. Theo Bakkum was de winnaar met zijn plan en vanaf die tijd is er begonnen met de ontwikkeling en de realisatie van het Saplaza Adventurepark. In 2008 werden de deuren van het strandrestaurant geopend en werd een start gemaakt met het organiseren van water- en sportactiviteiten en evenementen. In december 2009 opent Saplaza een outdoor Adventurepark met diverse parcoursen en wordt een camping gerealiseerd. Het is de bedoeling dat in 2012 een multifunctioneel gebouw de deuren opent, zodat bezoekers ook in de winter kunnen genieten van sportactiviteiten.

Locatie

Saplaza is gelegen op een unieke, natuurrijke locatie in Haarlem Noord Holland en is prima te bereiken met zowel de auto als het openbaar vervoer. Men kan kosteloos parkeren en de trein- en busstations bevinden zich op loopafstand.

Programma / activiteiten

Het outdoor Adventurepark, onderdeel van Saplaza, biedt kinderen, scholen, families en bedrijven grensverleggende avontuurlijke belevenissen. Voor alle leeftijdsgroepen zijn sportieve, avontuurlijke activiteiten, parcoursen en klimonderdelen, zodat niemand zich hier hoeft te vervelen.

Aan de westzijde van de Veerplas ligt een circa 300 meter lang zandstrand waar men heerlijk kan recreëren. Er is een ondiep gedeelte voor kinderen en onervaren zwemmers en heerlijke ligweides. De Veerplas behoort eveneens tot recreatiegebied Spaarnwoude.

In het sfeervolle restaurant met uitzicht op de Veerplas kunnen bezoekers genieten van een hapje of een drankje. Ook feesten, als bruiloften, verjaardagen, jubilea en teamuitjes kunnen hier gereserveerd worden. Er is een podium voor een band of DJ en in overleg kunnen er speciale menu’s worden samengesteld. Voor kinderen is er een speciale kinderhoek en bovendien kan men altijd gratis gebruik maken van WIFI internet.

Stats & tags


Haarlem, Noord-Holland, Nederland
Entertainment, Pretparken

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling