Introductie

Sail Amsterdam is het grootste, gratis toegankelijke, nautische evenement ter wereld. Dit spectaculaire publieksevenement dat eens per vijf jaar wordt georganiseerd, duurt vijf dagen. Sail bestaat uit een vlootshow van Tall Ships en varend erfgoed, maar ook moderne schepen, marineschepen, reddingboten en replica’s. Daarnaast worden er allerlei culturele en sportieve activiteiten georganiseerd, geschikt voor jong en oud. Sail Amsterdam is beslist een indrukwekkende, maritieme belevenis.

Ga naar de website van Sail Amsterdam

Historie en populariteit

De allereerste Sail Amsterdam werd in 1975 georganiseerd, vanwege het 700-jarig bestaan van de stad Amsterdam. Deze vloottentoonstelling was meteen een groot succes. Er werd daarom in 1980 besloten nogmaals zo’n evenement te organiseren. Al in 1977 werd er een organisatie opgericht om een succesvolle Sail te kunnen organiseren, genaamd Stichting Sail Amsterdam (SSA). Sindsdien is SSA er in geslaagd om dit evenement om de vijf jaar te organiseren. En beslist niet zonder succes, want in 2000 en 2005 kwamen er meer dan twee miljoen mensen op het scheepsavontuur af, waarvan maar liefst 360.000 bezoekers uit het buitenland. Met deze cijfers behoort Sail Amsterdam tot de drukstbezochte publieksevenementen van Nederland.

Locatie

Sail Amsterdam vindt plaats op het Amsterdamse IJ en omgeving, in de provincie Noord-Holland. Het evenement is uitstekend per openbaar vervoer bereikbaar, het ligt op loopafstand van het Centraal Station. Er is een vijf kilometer lange looproute voor bezoekers aangegeven, die langs alle activiteiten leidt. Parkeren is mogelijk in de parkeergarages die gelegen zijn rond het festiviteitengebied. Het gebied is overdag niet toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer.

Programma / activiteiten

Sail Amsterdam is een groots maritiem evenement dat om de vijf jaar wordt gehouden. Het event duurt vijf dagen. Tijdens de Sail wordt de stad bezocht door ongeveer 600 schepen, die afmeren in en rond de IJ-haven. Naast de indrukwekkende historische schepen, Tall Ships en vele prachtige replica’s, zijn er veel moderne schepen te bewonderen. Zo treffen bezoekers ook marineschepen en reddingboten aan in Amsterdam.

Het programma is daarnaast voorzien van een uitgebreid cultureel en sportief gedeelte. Iedere dag kunnen bezoekers genieten van verschillende activiteiten en optredens, die gratis bijgewoond kunnen worden, zoals de parade, een vuurwerkshow of de ultieme piratenbeleving voor kinderen. Aan alle leeftijdscategorieën is gedacht, dus niemand hoeft zich te vervelen tijdens Sail Amsterdam.

Stats & tags


Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
Augustus, Evenementen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling