Introductie

De ware muziekliefhebber weet het natuurlijk al lang, maar poppodium Rotown in Rotterdam is een van die verrassende poppodia van Nederland, waar je zomaar tegen een bandje aan kunt lopen dat jaren later tot de grote publiektrekkers op de diverse grote festivals behoort. En waarvan jij dan kunt zeggen dat je ze voor een paar honderd man hebt zien optreden bij Rotown. Houd de agenda van het poppodium in de gaten, want er staan altijd van die namen tussen. Wat te denken van de Engelse band Airship of van Sallie Ford & The Sound Outside uit het über hippe Portland in de Verenigde Staten.

Ga naar de website van Rotown

Historie en populariteit

Rotown zelf bestaat sinds 1987. Op 30 april van dat jaar werd het poppodium geopend. Doelstelling destijds was het aanbod aan Rock and Roll in de stad te vergroten. Tot op dat moment was het aanbod bedroevend laag. En vanaf dag bleek de formule een gouden greep. Inmiddels is het niet alleen meer Rock and Roll dat de klok slaat, hoewel er nog steeds wordt gerocked around the clock. Andere muziekstijlen hebben ook hun intrede gedaan, maar wie of wat er ook geprogrammeerd staat, het is altijd een feest voor de ware muziekliefhebber.

Locatie

Niet alleen op muzikaal gebied valt er in Rotterdam veel te beleven, ook op cultureel gebied heeft de stad een hoogwaardig aanbod. Wellicht dat voorafgaand aan een concert in Rotown een bezoekje aan museum Boijmans-Van Beuningen tot de mogelijkheden behoort. Werk van ’s werelds grootste impressionisten valt hier te bewonderen. Onder andere werken van Monet, Van Gogh en Cézanne sieren hier de muren. Daarnaast hangen er ook werken van wereldberoemde surrealisten als Salvador Dali. Een andere optie is een bezoekje aan de Kunsthal, waar eveneens met enige regelmaat werken van wereldberoemde meesters tentoongesteld worden. Aansluitend aan een eventueel museumbezoek kan het diner genuttigd worden in het sfeervolle restaurant van Rotown.

Programma / activiteiten

Raadpleeg de agenda van Rotown op de website van het poppodium voor de meest actuele data.

Stats & tags


Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland
Entertainment, Recreatiecentra

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling