Introductie

Het Ronostrand biedt negentien hectare speelplezier voor jong en oud. Veilige zwemplas met speeltoestellen, zonneweiden, paviljoen, kiosk en EHBO-post. Met camping!

Ga naar de website van Ronostrand

Historie en populariteit

Het Ronostrand ligt in het Drentse gehucht Amerika. In de vijftiende eeuw, in de tijd van Columbus, was het gebied al bewoond. De zwemplas is ontstaan door een zandafgraving. Het Ronostrand is een populair dagtripje bij mensen uit de omgeving. De gelijknamige camping trekt gasten vanuit heel Nederland.

Locatie

Recreatiecentrum Ronostrand ligt in het plaatsje Een (tegen Amerika aan), ten zuid-westen van het Drentse Roden. Het zwemstrand ligt op een half uur lopen vanaf de dichtstbijzijnde bushalte. Met de auto is het Ronostrand goed bereikbaar en er is volop parkeergelegenheid.

Programma / activiteiten

Een dag uit met het hele gezin of een week vol speelplezier. Het Ronostrand biedt voor ieder wat wils. Het 35 hectare grote terrein bestaat uit een camping en een zwemstrand met diverse activiteiten. De zwemplas is ook toegankelijk voor daggasten. Er zijn zonneweiden, speeltoestellen voor de kinderen, een kiosk en een paviljoen. Een natuurlijke bron zorgt voor constante aanvoer van schoon water. De oevers lopen geleidelijk af, waardoor het voor kleine kinderen een veilige zwemplek is. Tevens is er een EHBO-post en een omroepinstallatie aanwezig. Het strand is geopend van 9 tot 22 uur. Kinderen tot en met 3 jaar hebben gratis toegang. Vanwege de omvang en faciliteiten van het Ronostrand, is dit een prima locatie voor het houden van een familiefeest of bedrijfsuitje.

Stats & tags


Een, Drenthe, Nederland
Dieren & Natuur, Recreatiegebieden

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling