Introductie

Een Rondvaart Schiedam, dat is ruim een uur genieten van een prachtige tocht door de grachten en havens van Schiedam. De stad met haar vele monumenten zoals de branderijen, mouterijen, pakhuizen en molens, de stad die vooral bekend is om haar jenevergeschiedenis. Bezoekers zoeven zacht door de wateren en zien de geschiedenis aan zich voorbij trekken. Vervlogen tijden herleven, dankzij de boeiende en leuke manier van vertellen, door de ervaren gidsen die meevaren. Tijdens een Rondvaart Schiedam wordt de 17e eeuwse geschiedenis van de stad op een prettige manier opnieuw beleefd, vanaf het water!

Ga naar de website van Rondvaart Schiedam

Historie en populariteit

De stad Schiedam is rondom een dam gebouwd, een dam die dateert uit 1250 en als bescherming tegen de zee-invloed is gebouwd. Er vonden veel activiteiten plaats rondom deze dam, die hoofdzakelijk met de scheepvaart te maken hadden. Er ontstond zodoende rond de dam al snel een nederzetting, en Schiedam was geboren. De stad kreeg voornamelijk dankzij de jenever landelijke bekendheid. Er stonden ruim 400 branderijen rond 1880, waarvan er nu nog slechts vijf over zijn. Dit stukje historie is goed terug te zien tijdens een Rondvaart Schiedam. Vele dagjesmensen, toeristen, belangstellenden, groepen, scholen en mensen van 0 tot 100 jaar maken dankbaar gebruik van de vaartochten.

Locatie

De aankomst en vertrek van een Rondvaart Schiedam, de stad gelegen in de provincie Zuid-Holland, vindt nabij de Museummolen De Nieuwe Palmboom plaats. De locatie is goed te bereiken met eigen vervoer en parkeren kan in één van de betaalde parkeergarages. Wie met het openbaar vervoer reist, kan vanaf het NS Station Schiedam Centrum de tram, bus of metro nemen.

Programma / activiteiten

Door middel van een Rondvaart Schiedam, maken bezoekers kennis met een heel andere kant van Schiedam. Met een fluisterboot wordt men rondgevaren langs prachtige, imposante monumentale pakhuizen aan het water die elk hun eigen verhaal vertellen. Luister vanaf het water naar de verhalen en ontdek de verborgen schatten van de stad.

De mogelijkheid bestaat eveneens om een fluisterboot af te huren, bijvoorbeeld wanneer er iets te vieren valt. Hierbij kan gedacht worden aan een personeelsuitje, een huwelijk, vrijgezellenfeest of een afsluiting van het schooljaar. Gasten kunnen dan in overleg zelf de route bepalen die wordt gevaren. Ook is er een uitgebreid programma met arrangementen voor groepen te verkrijgen bij de VVV Schiedam, waarbij een Rondvaart Schiedam wordt gecombineerd met een activiteit.

Stats & tags


Schiedam, Zuid-Holland, Nederland
Cultuur, Rondvaart

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling