Introductie

Tijdens een Rondvaart Amersfoort verkennen bezoekers de stad vanaf de grachten en singels. De Stichting Waterlijn is de organisatie die de rondvaarten verzorgt. Er worden verschillende vaste routes gevaren en daarnaast kan men tevens kiezen voor rondvaarten met specifieke thema’s zoals een kunstvaarroute of de Kabouterboot, speciaal voor kinderen van vier tot acht jaar oud. Verder zijn er verschillende arrangementen samengesteld. Een voorbeeld hiervan is een rondvaart in combinatie met een heerlijk diner, waarbij gasten kunnen kiezen uit vijf restaurants. Ook bestaat de mogelijkheid om de boot af te huren voor feestelijke momenten. Bezoekers hebben zodoende genoeg keuze hoe zij hun Rondvaart Amersfoort vorm willen geven.

Ga naar de website van Rondvaart Amersfoort

Historie en populariteit

Stichting de Waterlijn vaart al heel wat jaren door de grachten en singels van Amersfoort. Het is een mooie ervaring om de stad eens vanaf een hele andere kant te bezichtigingen. Vanaf het water krijgen bezoekers alle hoogtepunten van de stad te zien, die zij al wandelend of fietsend door de gemeente niet zo snel zullen zien. Bovendien kan de vaarroute uitgebreid worden, zodat ook andere plaatsen en bezienswaardigheden aangedaan worden. Dat een Rondvaart Amersfoort populair is bij veel mensen, blijkt wel uit het feit dat de rederij in 2012 alweer het 17e jaar in mocht varen.

Locatie

Stichting de Waterlijn die de Rondvaart Amersfoort verzorgt is gelegen in het centrum van de stad, in de provincie Utrecht. De opstapplaats is goed bereikbaar met eigen vervoer, maar ook met het openbaar vervoer. Vanaf het Centraal Station is het ongeveer 10 minuten lopen naar de opstapplaats, maar passagiers kunnen ook gebruik maken van de verschillende stadsbussen.

Programma / activiteiten

Wie Amersfoort altijd al eens vanaf het water heeft willen bekijken, kan terecht voor een Rondvaart Amersfoort bij Stichting de Waterlijn. Deze rederij biedt diverse algemene rondvaarten, waarbij bezoekers een fantastisch zicht hebben op onder meer de monumentale gevels en gebeeldhouwde taferelen, maar ook kunnen genieten van de prachtige natuur.

Behalve de reguliere rondvaarten die ongeveer 45 minuten duren, zijn er ook speciale themarondvaarten, waarbij themaboten op speciale dagen varen. Voorbeelden hiervan zijn de Drakenboot, Vleermuisboot, Piratenboot, Mysterytour en de Kunstvaarroute. Daarnaast kan er eveneens worden gevaren in combinatie met een attractie, zoals een Rondvaart Amersfoort gecombineerd met een bezoekje aan de kinderboerderij of het poppentheater.

Stats & tags


Amersfoort, Utrecht, Nederland
Cultuur, Rondvaart

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling