Introductie

Speeltuin Rondom de Maredijk is een groot groen speelpark op loopafstand van station Leiden Centraal.

Ga naar de website van Rondom de Maredijk

Historie en populariteit

Rondom de Maredijk bestaat al sinds 1948. De speeltuin is in de loop van de tijd opnieuw ingericht, waardoor deze voldoet aan de huidige veiligheidsnormen. Het 500ste lid heeft zich aangemeld bij de speeltuinvereniging. In 2009 was de speeltuinvereniging de troste winnaar van de Beverprijs, de Leidse wisseltrofee. De prijs gaat elk jaar naar een andere organisatie, die voornamelijk draait op vrijwilligers. Daarnaast heeft de organisatie een bruggenbouwende functie en geeft het een wijk een positieve uitstraling.

Locatie

Op loopafstand van station leiden Centraal ligt Rondom de Maredijk. Het park is een prima uitgangspunt voor een wandeling door het historische centrum van Leiden.

Programma / activiteiten

Al ruim 60 jaar komen kinderen uit leiden en omgeving hier spelen. Al is er in de jaren nogal wat verandert, nog steeds is het een heerlijke plek om te rennen, klimmen, schommelen en zandtaartjes bakken. Ook is er een kasteel en nog veel meer utdagende speeltoestellen. De speeltuin draait voornamelijk op vrijwilligers, die zorgen voor onderhoud, schoonmaak en als portier kunnen fungeren. Je bent niet verplicht om lid te worden als je wilt komen spelen. Er zijn gezinskaarten verkrijgbaar, waarmee je met het gezin het hele jaar toegang hebt tot de speeltuin, het zomerzwembad. Ook kun je als lid gratis deelnemen aan allerlei leuke activiteiten, zoals poppentheater en knutselen. De zaal op het terrein kan gehuurd worden voor kinderpartijtjes of andere feestjes. Op vrijdag is er een speciale peutermorgen, waarbij iedereen gratis naar binnen mag. Het speelpark is normaliter op werkdagen geopend. Wilt u aanwaaien in het weekend? Informeer dan vooraf of het park open is, om teleurstelling te voorkomen.

Stats & tags


Leiden, Zuid-Holland, Nederland
Buitenspeeltuinen, Speeltuinen

Overige informatie

Openingstijden

Maandag: 12:00u-17:00u
Dinsdag: 10:00u-17:00u
Woensdag: 10:00u-17:00u
Donderdag: 10:00u-17:00u
Vrijdag: 10:00u-17:00u
Zaterdag: 11:00u-17:00u
Zondag: 11:00u-17:00u

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling