Introductie

Rockin’ Park is een rock/pop festival dat wordt gehouden in het Goffertpark in Nijmegen. Tijdens dit eendaagse evenement zullen diverse bands om en om op de twee podia spelen. Bezoekers hoeven op deze manier geen optreden te missen. Behalve bands en muziek is er eveneens een festivalmarkt waar een gevarieerd aanbod koopwaar is te vinden. Van sieraden, zonnebrillen en kleding uit alle windstreken tot aan accessoires, dvd’s, cd’s en zelfs platen. De combinatie van de indrukwekkende optredens, de relaxte sfeer en veelal het mooie weer, maken van Rockin’ Park een groot succes.

Ga naar de website van Rockin’ Park

Historie en populariteit

Rockin’ Park werd voor de eerste keer op 26 juni 2005 gehouden ter ere van het 2000-jarig jubileum van de stad Nijmegen. Circa 35.000 mensen kwamen af op deze eerste editie. De tweede editie van het festival vond in 2008 plaats en werd voor een deel door radiozender 3FM rechtstreeks uitgezonden. De derde editie werd in 2010 georganiseerd met als belangrijkste band Pearl Jam en in 2012 vond de vierde editie plaats en trad als hoofdact Snow Patrol op. Rockin’ Park is vooral zeer populair bij rockers. Het festival trekt tussen de 30- en 35.000 bezoekers per keer.

Locatie

Rockin’ Park wordt gehouden in het Goffertpark in Nijmegen, gelegen in de provincie Gelderland. Tijdens het festival zet de NS extra treinen in en tussen Station Nijmegen Centraal en het festivalterrein rijden pendelbussen voor een klein bedrag. Wie met de eigen auto komt, kan gratis parkeren op verschillende locaties in de omgeving van het park, gelegen op circa 15 minuten loopafstand. Ook kan men de auto kwijt in de betaalde parkeergarages.

Programma / activiteiten

Het eendaagse rock/pop festival Rockin’ Park beschikt over twee podia waar bands uit binnen- en buitenland om en om zullen optreden. Bezoekers kunnen onder het genot van een drankje genieten van de muziek die de verschillende bands om beurten ten gehore brengen. De poorten gaan in de ochtend al open, het programma gaat rond het middaguur van start en duurt tot ver in de avond.

Traditiegetrouw is er tijdens de optredens tevens een festivalfair aanwezig. Bezoekers kunnen op deze markt onder meer kleding, cd’s, platen, dvd’s, sieraden, zonnebrillen en andere accessoires aanschaffen. Rockin’ Park kent een relaxte sfeer met opvallende optredens en is geschikt voor alle leeftijden. Wie echter jonger is dan 16 jaar, mag het festival alleen met begeleiding betreden.

Stats & tags


Nijmegen, Gelderland, Nederland
Evenementen, Juni

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling