Introductie

Het Rijk der Kabouters is een rustig familiepark. Voor kinderen tot een jaar of acht is er een kabouterbos, een heksenpad en een speeltuin. Er zijn ook kaboutervakantiehuisjes te huur.

Ga naar de website van Rijk der Kabouters

Historie en populariteit

Eext is een karakteristiek brinkdorp. Alleen hierom al is een bezoek aan Eext de moeite waard. Je vindt hier naast historische boerderijen, de zeven brinken en het kerkje, ook een hunebed.

Locatie

Het Rijk der Kabouters ligt in het Drentse Eext, in een prachtige bosrijke omgeving. Elke uur gaat er een bus naar het park, welke stopt op 9 minuten loopafstand. Met de auto is het Rijk uitstekend bereikbaar. Eext is een prima startpunt voor een wandel- of fietstocht door de bosrijke omgeving.

Programma / activiteiten

Bij het Rijk der Kabouters zul je geen schreeuwerige attracties vinden. Het is een rustig park waar je dwalend over de paadjes allerlei kabouters ontdekt. Kinderen maken op een leuke manier kennis met het bos, de natuur en wandelen. Uitgewandeld? Dan vermaken de kids zich uitstekend in de speeltuin: klimmen, springen, glijden, noem maar op. Er is een terras waar je kunt genieten van een kopje koffie. Ook staan er lekkere hapjes op het menu als poffertjes, pannenkoeken en tosti’s. Is het te koud voor het terras, dan kun je een warm plekje binnen opzoeken. Voor de durfals is er het heksenpad. In het winkeltje zijn kabouters in alle vormen en maten verkrijgbaar. Voor wie niet uitgekeken raakt: er zijn vier schattige kabouterhuisjes te huur, waar je terecht kunt voor een vakantie of korte break. Het park is geopend van april tot en met oktober. Liefhebbers van rust, ruimte en natuur kunnen hun hart oplichten bij het Rijk der Kabouters.

Stats & tags


Eext, Drenthe, Nederland
Entertainment, Pretparken

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling