Introductie

Het Riddertoernooi Slot Loevestein is een jaarlijks evenement. Het is een middeleeuws steekspel waarbij ridders te paard de strijd met elkaar aangaan. Zij rijden op elkaar in en proberen hun lans te breken op de tegenstander. Tijdens dit spektakel gaan bezoekers terug in de tijd met echte middeleeuwse muziek, troubadours en goochelaars. Men kan deelnemen aan zwaardvechten of gaan boogschieten. Er zijn activiteiten voor jong en oud, er worden diverse workshops en demonstraties gegeven, met als hoogtepunt natuurlijk het riddertoernooi. Na afloop kunnen bezoekers nog genieten van een echt middeleeuws banket. Beleef op Slot Loevestein de middeleeuwen tijdens het spectaculaire Riddertoernooi.

Ga naar de website van Riddertoernooi Slot Loevestein

Historie en populariteit

Slot Loevestein kent een rijke historie en bestaat al meer dan 650 jaar. De geschiedenis is in te delen in drie periodes, te weten de middeleeuwen, de staatsgevangenis en de Hollandse waterlinie. Het meest opmerkelijke en bekende tijdperk was de gevangenschap van de beroemde Hugo de Groot en zijn ontsnapping in een boekenkist. Ridder Frederic Zoon tot Egmond heeft het Riddertoernooi uitgeroepen ter ere van het 651-jarig bestaan van Slot Loevestein.

Locatie

Het Riddertoernooi wordt gehouden op Slot Loevestein, een kasteel dat is gelegen in Poederoijen, een dorp dat behoort tot de gemeente Zaltbommel, in de provincie Gelderland. Het slot is prima met eigen vervoer te bereiken en beschikt over een gratis parkeerterrein. Met het openbaar vervoer is het kasteel minder goed te bereiken. Bezoekers kunnen van Station Zaltbommel een taxi nemen of in de haven van Gorinchem op de watertaxi of het grote veer stappen.

Programma / activiteiten

Het Riddertoernooi Slot Loevestein is het hoogtepunt van de dag. Tijdens dit toernooi strijden verschillende ridders in harnas op paarden tegen elkaar. Rondom het toernooi vinden allerlei activiteiten plaats, in middeleeuwse stijl. Demonstraties zwaardvechten, een ridderworkshop, boogschieten en spelletjes uit de middeleeuwen zoals hoepelen, zwierbollen en steltlopen zijn hier enkele voorbeelden van.

Daarnaast kunnen bezoekers alles te weten komen over de diverse middeleeuwse ambachten, kan er gedanst worden op muziek uit deze tijd en worden er verhalen verteld door de jonkvrouwen. Voor kinderen is en een kinderriddertoernooi en zij kunnen hun eigen stoere placemat maken. Wie lekker even wil bijkomen onder het genot van een hapje en een drankje kan schranzen in de taveerne. Tot slot bestaat de mogelijkheid om zelf ook onderdeel uit te maken van het middeleeuwse decor tijdens het Riddertoernooi Slot Loevestein.

Stats & tags


Poederoijen, Gelderland, Nederland
Evenementen, Oktober

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling