Introductie

Reptielenzoo Serpo houdt zich al jaren bezig met de opvang van onder meer krokodillen, slangen en andere reptielen. Bezoekers kunnen deze, vaak afgedankte of in beslag genomen koudbloedige dieren, bekijken in het opvangcentrum. Mensen worden bij Serpo bekend gemaakt met deze bijzondere dierengroep. Vooral de slangenexpo’s zijn voor bezoekers een ware attractie. Daarnaast kan men hier veel informatie opdoen over de verzorging van deze diersoort.

Ga naar de website van Reptielenpark Serpo

Historie en populariteit

De rondreizende slangenexpositie Serpo is al vanaf 1982 in Nederland actief met als doel de ten onrechte slechte reputatie van deze dieren te verbeteren. Deze expo’s werden druk bezocht en door rond te reizen konden veel mensen worden bereikt. In 1992 ontstond de Reptielenzoo Serpo en de slangenexpo’s namen geleidelijk af en hielden uiteindelijk helemaal op met rondreizen. Om de grote toestroom van reptielen en de met zich mee brengende kosten van opvang en onderhoud te kunnen bekostigen, werd de stichting S.O.S in het leven geroepen. Deze afkorting staat voor Stichting Opvang Serpo.

Locatie

Op 17 mei 2009 konden bezoekers voor de laatste keer ReptielenZoo Serpo in Delft bezichtigen. Sindsdien zijn zij bezig met nieuwbouw en verwachten zijn medio 2011 de deuren op een nieuwe locatie te kunnen openen.

Programma / activiteiten

Op de oude locatie in Delft, trok de ReptielenZoo Serpo jaarlijks meer dan 32.000 bezoekers.

ReptielenZoo Serpo was gevestigd in Delft. De nieuwe locatie is begin 2011 nog niet bekend. Het is alleen bekend dat Serpo geheel vernieuwd, verrassender en groter dan ooit tevoren terug zal komen.

ReptielenZoo Serpo vangt afgedankte en ontsnapte of in beslaggenomen koudbloedige dieren op. Deze dieren worden vaak als nutteloos, eng en ongedierte beschouwd. Serpo wil bezoekers laten zien, dat deze dieren van groot belang en zeer nuttig zijn voor een gezonde natuur. Zij bieden informatie om mensen bekend te maken met de dieren. Daarnaast kunnen bezoekers hier eveneens terecht met vragen over de verzorging van een dergelijk dier. Serpo geeft daarom goede voorlichting, zowel aan mensen die overwegen een dier in huis te nemen, als voor lesmateriaal aan scholen. Zij bieden tevens studenten de gelegenheid om onderzoek te doen, aangezien wetenschappelijk onderzoek enorm belangrijk is.

Stats & tags


Delft, Zuid-Holland, Nederland
Dieren & Natuur, Dierentuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling