Introductie

Pathé Rembrandt Utrecht is een bioscoop waar bezoekers van jong tot oud de nieuwste topfilms uit binnen- en buitenland kunnen zien. De kleintjes kunnen overdag in het filmtheater terecht wanneer de hartverwarmende en vrolijke films tijdens de kleuterbioscoop worden gedraaid. Ook ouders en oudere kinderen kunnen van de leukste kinderfilms genieten. In de avonduren kunnen volwassenen en oudere jeugd genieten van alle soorten genres in de verschillende zalen van de bioscoop. Wekelijks is er een afwisselend filmprogramma en daarnaast worden er tevens speciale voorstellingen en acties georganiseerd in Pathé Rembrandt Utrecht.

Ga naar de website van Rembrandt Utrecht

Historie en populariteit

In 1912 is men begonnen met de bouw van het Rembrandt Theater in Utrecht. De officiële opening vond op 18 januari 1913 plaats. De stijgende bezoekersaantallen en de behoefte aan meer comfort, zorgde ervoor dat het theater alweer moest wijken voor een nieuw model. Het nieuwe Rembrandt Theater opende in november 1919 de deuren voor publiek en bood plaats aan ruim 1200 bezoekers. Door de jaren heen onderging het theater diverse verbouwingen, waarbij in 1972 het toneel plaatsmaakte voor een extra zaal en waarbij in 1992 het theater een moderne facelift kreeg. Tot 1985 behoorde het theater tot het Tuschinski Concern. Hierna kwam het theater in verschillende handen terecht tot het in 1995 werd verkocht aan het huidige Pathé Cinemas. Pathé Rembrandt Utrecht biedt plek aan ruim 800 bezoekers en is een populaire bioscoop bij alle leeftijden.

Locatie

Pathé Rembrandt Utrecht is gelegen in het centrum van de Utrechtse stad, aan de fraaie Oudegracht. Wie met eigen vervoer komt, kan parkeren in één van de nabijgelegen betaalde parkeergarages. De bioscoop ligt bovendien op loopafstand van het Centraal Station Utrecht en is zodoende eveneens uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer.

Programma / activiteiten

Pathé Rembrandt Utrecht staat garant voor zowel een leuk middagje uit met het hele gezin als voor een gezellige avond uit met vrienden, familie of collega’s. Bezoekers kunnen hier genieten van avontuurlijke spanning, meeslepende drama, ontroerende romantiek, vrolijke animaties, hilarische comedy of bloedstollende actie. Daarnaast worden er fraaie arthouse films, interessante documentaires en echte klassiekers gedraaid. Het filmaanbod is groot en toereikend voor iedere leeftijd. En wie van een verrassing houdt, kiest voor de Sneak Preview, een verrassende topfilm die binnenkort in première gaat.

Regelmatig zijn er speciale voorstellingen, bijvoorbeeld opera, muziekuitvoeringen of ballet en worden er verschillende events georganiseerd zoals Ladies Night, Gay Night en 50Plus Bios. Bovendien kunnen kinderen hun verjaardag vieren in Pathé Rembrandt Utrecht. Zij worden dan getrakteerd op een echt filmfeestje, waarbij zij de film mogen starten en een officieel certificaat in ontvangst mogen nemen.

Stats & tags


Utrecht, Utrecht, Nederland
Bioscopen, Entertainment

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling