Introductie

Bioscoop Rembrandt Arnhem behoort tot de bekende Pathé groep. De bioscoop biedt een gevarieerd aanbod met films. Van een actiefilm en thriller tot aan een animatiefilm en romantische komedie. De nieuwste films worden getoond in de vijf sfeervolle zalen. De dieprode, comfortabele stoelen in combinatie met het geluid en de verlichting, maken van deze bioscoop een groot theater. Naast de mooie filmzalen is er tevens een foyer, waar bezoekers terecht kunnen voor een drankje met wat lekkers. In bioscoop Pathé Rembrandt Arnhem ervaart iedere filmliefhebber het ultieme gevoel van film kijken.

Ga naar de website van Rembrandt Arnhem

Historie en populariteit

Vanaf 1927 was het vroegere Rembrandt theater in de vroegere Palace bioscoop gevestigd, een grote bioscoop die plek bood aan ruim 700 bezoekers. Het theater werd helaas verwoest tijdens de Slag om Arnhem in september 1944. In 1954 werd de bioscoop Rembrandt Arnhem geopend op de huidige locatie. In 1996 onderging het een grootschalige renovatie en in 2010 is de bioscoop door de Pathé groep overgenomen. In 2013 gaat er in Arnhem gebouwd worden aan een megabioscoop met tien zalen en 1760 stoelen. Eind 2015 moet deze bioscoop klaar zijn. Jaarlijks brengen ruim 400.000 filmliefhebbers een bezoekje aan de Rembrandt bioscoop. Met de komst van de megabios verwacht men een verdubbeling van het aantal bezoekers.

Locatie

Bioscoop Rembracht Arnhem is gelegen midden in het centrum van Arnhem, in de provincie Gelderland. De locatie is prima met eigen vervoer te bereiken en parkeren kan in de betaalde parkeergarages. Met een speciale parkeerkaart kunnen bezoekers voordelig parkeren. Wie met het openbaar vervoer reist, de bioscoop is gelegen op circa vijf minuten loopafstand van het Centraal Station Arnhem en station Velperpoort. Bovendien ligt het busstation Velperplein op twee minuten loopafstand.

Programma / activiteiten

De huidige Rembrandt Arnhem bioscoop beschikt over vijf zalen die prachtig zijn ingericht. Door de opstelling van de comfortabele stoelen en de afwerking van details, zoals de verlichting, krijgen bezoekers het gevoel alsof zij zich bevinden in een groot theater. Het aanbod films is groot. Ieder genre wordt hier gedraaid, zo ook de meest recente films en voorpremières. Er is zodoende voor elk wat wils.

Daarnaast worden er regelmatig events georganiseerd zoals een avondje film kijken alleen voor vrouwen of voor 50 plussers. Kinderen kunnen hun verjaardagsfeestje hier vieren en voor de allerkleinsten is er de kleuterbioscoop. De Rembrandt Arnhem bioscoop is daarom tevens een uitstekende locatie voor uitjes en feestjes.

Stats & tags


Arnhem, Gelderland, Nederland
Bioscopen, Entertainment

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling