Introductie

Regionaal Natuurmuseum Westflinge is gevestigd in het voormalige raadhuis van Sint Pancras. In het museum vinden bezoekers verschillende thema’s die te maken hebben met de natuur. Een voorbeeld hiervan is onder andere ‘Vlinders en insecten uit Nederland en de gehele wereld’. Er zijn specifieke rondleidingen te volgen en voor kinderen biedt het Regionaal Natuurmuseum Westflinge alle gelegenheid om op spelenderwijs in het museum actief te zijn. Er zijn diverse puzzeltochten, waarbij kinderen zich op een leuke manier bezig houden met kijken en doen.

Ga naar de website van Regionaal Natuurmuseum Westflinge

Historie en populariteit

Regionaal Natuurmuseum Westflinge is gevestigd in het voormalige raadhuis van Sint Pancras, een plaatsje ontstaan in de 14e eeuw. West Friesland droeg in de 8e eeuw de naam Westflinge en het museum is vernoemd naar deze naam. De naam staat voor ‘Land ten westen van de Vlie’. Het museum is opgezet met als doel een regionale functie tussen het West-Friese achterland en de kust te creëren. Het museum wordt gedreven door vrijwilligers die jaarlijks vele bezoekers kennis laten maken met de verschillende thema’s uit de natuur.

Locatie

Regionaal Natuurmuseum Westflinge is gelegen in Sint Pancras, gemeente Langedijk in de provincie Noord Holland. Met de auto is Sint Pancras gemakkelijk bereikbaar en met het openbaar vervoer kan men de bus nemen vanaf het NS Station Alkmaar. Een bushalte is tegenover het museum gelegen.

Programma / activiteiten

Regionaal Natuurmuseum Westflinge biedt bezoekers diverse thema’s uit de natuur. Enkele voorbeelden zijn de ijstijddieren uit Nederland, zeedieren uit de Noordzee en wereldzeeën, historische vogelfotografie, vlinders en insecten uit Nederland en de wereld en de ontstaansgeschiedeing van de kuststreek en het klimaat.

Het museum biedt jaarlijks nieuwe tentoonstellingen en beschikt daarnaast over een educatieve jeugdhoek, een bibliotheek met allerhande natuurboeken, leerplekken, natuurfilms en puzzeltochten voor kinderen. Ook groepsarrangementen zijn samengesteld door het Regionaal Natuurmuseum Westflinge, waarbij rondleidingen worden gecombineerd met een heerlijke lunch of een lekker tapasschotel.

Stats & tags


Sint Pancras, Noord-Holland, Nederland
Musea, Natuurmusea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling