Introductie

Amelander Musea Abraham Fock is een reddingsmuseum, geschikt voor jong en oud. Diverse keren per jaar zijn er demonstraties te zien, waarbij minstens 10 paarden de reddingsboot met geweld over het strand en door de branding in zee trekken. Een gebeurtenis zoals men vroeger vaak te zien kreeg. Tegenwoordig varen de moderne reddingsboten uit, maar vroeger trok een paardenreddingsboot erop uit om drenkelingen te redden en bijstand te verlenen aan schepen die in nood verkeerden bij Ameland. Het Maritiem Centrum is leuk voor het hele gezin.

Ga naar de website van Reddingsmuseum Abraham Fock

Historie en populariteit

Het reddingsmuseum Abraham Fock is gevestigd in het voormalige reddingsboothuis, waar bezoekers met de geschiedenis, vanaf 1824, van het reddingswezen op Ameland kennis kunnen maken. De paardenreddingsboot Abraham Fock deed dienst tot 1988 en is sindsdien in het museum te bezichtigen. Daarnaast zijn er eveneens oude voorwerpen te bewonderen, voornamelijk van schepen die voor de kust van Ameland zijn vergaan. De historie komt hiermee weer even tot leven.

Locatie

Het Amelander Musea Abraham Fock is gelegen in het plaatsje Hollum op het eiland Ameland, dat weer deel uit maakt van de Waddeneilanden, te bereiken per boot.

Programma / activiteiten

Een topattractie van het Amelander Musea Abraham Fock op het eiland Ameland vormt de lancering van de paardenreddingsboot. Bezoekers maken kennis met de paarden en de voerlieden. Ongeveer 15 keer per jaar vindt er een demonstratie plaats. De paarden vertrekken vanaf het centrum en trekken met een groot kabaal en geweld de reddingboot de zee in. Een groot spektakel en een ware belevenis op zich. Er zijn eveneens mogelijkheden wat betreft de demonstraties, speciaal afgestemd op de bezoeker zelf. Daarnaast kan men kennis kennis maken met de boot Abraham Fock zelf en kunnen bezoekers een kijkje nemen in de oude Commissiekamer, waar eveneens bijzondere en heldhaftige verhalen uit het verleden worden verteld.

Stats & tags


Hollum, Friesland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling