Introductie

Een golfbal, een club en een baan waarvan het bedenken van de hindernissen de ontwerper wel heel veel plezier moet hebben gegeven. Dat zijn de ingrediënten van midgetgolf, de dwergvariant van het grote golfen, maar daarom zeker niet minder leuk. En als de midgetgolfbaan dan ook nog eens rustiek gelegen in de fraaie keizerlijke natuur, nabij Huis Doorn, het voormalige landgoed van de laatste Duitse Keizer, Wilhelm II, dan is dat de kers op de taart. De midgetgolfbaan van Recreatiepark Rosarium voldoet aan al deze criteria. En mede daarom is Recreatiepark Rosarium een bezoekje meer dan waard wanneer je op zoek bent naar een ontspannende activiteit in een rustieke omgeving.

Ga naar de website van Recreatiepark Het Rosarium

Historie en populariteit

Recreatiepark Rosarium is in 1967 opgericht en dankt zijn naam aan de beroemde rozentuin van Wilhelm II. Deze laatste Duitse Keizer woonde van 1919 tot 1941 in Huis Doorn, dat slechts op een steenworp afstand van het recreatiepark ligt. De intieme sfeer van het park is rechtstreeks te herleiden tot Keizer Wilhelm II. Een groot aantal coniferen en rododendrons zijn door des Keizers handen zelf gepland!

Locatie

De locatie is fantastisch. Niet voor niets rept men bij Recreatiepark Rosarium over een van de mooist aangelegde midgetgolfbanen van Nederland. Maar ook het nabijgelegen Huis Doorn en de tuinen van Huis Doorn zijn een bezoekje meer dan waard.

Programma / activiteiten

Overigens heeft Recreatiepark Rosarium nog veel meer te bieden dan alleen midgetgolfen. Wat te denken van een heuse Kastelentocht op een trapkar voor zes personen. Routes variëren qua duur van 1 tot 2 ½ uur en kan desgewenst ook in de vorm van een puzzeltocht met leuke vragen geboekt worden. Eveneens heeft het recreatiepark de beschikking over een groot aantal opvallende rode steppen waarmee de Utrechtse Heuvelrug met enige regelmaat onveilig gemaakt wordt. Ook voor de steps zijn diverse routes beschikbaar, waaronder een heuse ‘Citytrip’ door Doorn heen.

Stats & tags


Doorn, Utrecht, Nederland
Midgetgolf, Sport

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling