Introductie

Op de rand van de Utrechtse Heuvelrug, even ten oosten van de Loosdrechtse Plassen, in het dorpje met de bijzondere naam Hollandsche Rading, ligt recreatiepark het Kleine Bos. Rust is hier het credo. En de bosrijke omgeving, alsmede de uitgestrekte wateren van de Loosdrechtse Plassen dragen hier zeker hun steentje aan bij. En voor wie even genoeg heeft van de rust en zich wil storten in het stedelijk geroezemoes liggen Hilversum en Utrecht op respectievelijk slechts 10 en 20 minuten afstand. En dankzij deze centrale ligging is het recreatiepark een ideale plek om even een paar dagen te ontsnappen aan de dagelijkse sleur.

Ga naar de website van Recreatiepark Het Kleine Bos

Historie en populariteit

Het park richt zich al vele jaren op de vaste recreant. De chalets op het park zijn te koop. Er zijn diverse soorten chalets, zodat zowel er voor iedere gezinsgrote een passend formaat is. De chalets zijn allemaal luxe ingericht en dat draagt bij aan een heerlijk vakantiegevoel.

Locatie

Even ten noordoosten van recreatiepark het Kleine Bos ligt Paleis Soestdijk. Paleis Soestdijk is alleen op vrijdag, zaterdag en zondag te bezichtigen, maar het is de moeite van een bezoek meer dan waard. Nabij Paleis Soestdijk ligt Kasteel de Hooge Vuursche. Dit prachtige kasteel is pas in het begin van de twintigste eeuw is gebouwd. Maar ondanks dat Kasteel de Hooge Vuursche relatief jong is, ervaren bezoekers hier een zweem van Middeleeuwse romantiek, zoals het een echt kasteel betaamt. Een gehele andere romantiek vindt men in de Utrechtse binnenstad, dat vanaf het Kleine Bos eveneens prima te bereizen is. En dan vooral het gebied rond de Oudegracht, waar de vele werven en bruggen tot de verbeelding spreken. Niet voor niets dat de gemeente Utrecht het hele grachtenstelsel van de stad, inclusief bruggen en werven, op de werelderfgoedlijst van de UNESCO wil hebben.

Programma / activiteiten

Op het park zelf is er ook voldoende te beleven. Zo is er een jeu de boules baan met een zitje en kunnen kinderen er veilig buitenspelen omdat er minimaal verkeer is.

Stats & tags


Hollandsche Rading, Utrecht, Nederland
Dieren & Natuur, Recreatiegebieden

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling