Introductie

Recreatiepark De Warande is een openluchtzwembad in een bosrijke rustige omgeving. Compleet met watertoestellen, speeltuin, trampolines, skelterbaan, schaaktafels en nog veel meer.

Ga naar de website van Recreatieoord de Warande

Historie en populariteit

De Warande is ontstaan door een werkgelegenheidsproject. In de jaren dertig heerste grote werkeloosheid in Nederland. Om zoveel mensen aan het werk te krijgen werd in 1932 gestart met het afgraven van bos om de zwemplas te creëren. Op 11 juli 1936 werd de waterplas in gebruik genomen. Mannen en vrouwen zwommen apart. Een geblindeerd hek zorgde ervoor dat zij elkaar niet zagen. ’s Winters werd De Waranda gebruikt als ijsbaan. Er werd een jaarlijkse gondelvaart georganiseerd en waren tennisbanen aangelegd. Het openluchtbad dat op 10 juni 1978 werd geopend, was na twee jaar bouwen gereed. Toentertijd was De Warande een van de grootse en modernste openluchtbaden van Nederland. De waterplas verloor haar zwemfunctie. Hiervoor in de plaats werd de vijver gebruikt voor roeien en waterfietsen. De laatste grondige verbouwing stamt van 2007-2008. Recreatieoord De Warande is toen aangepast aan de eisen van deze tijd. Mascotte Spetter werd in 2010 geïntroduceerd.

Locatie

Recreatieoord De Warande ligt in het Brabantse Oosterhout. De bus stopt op een kwartier loopafstand. Met de auto is het zwempark prima te bereiken.

Programma / activiteiten

Bij Recreatieoord De Warande kun je veel meer dan alleen maar zwemmen. Er zijn trampolines, een skelterbaan war je kunt crossen, en genoeg veldjes om een balletje te trappen. Voor de kleinste bezoekers is er een ondiep peuterbad een leuke speeltoestellen. Aan het peuterbad grenst een aparte zonneweide, zodat u uw kroost goed in de gaten kunt houden. Grotere kinderen vermaken zich in een van de andere baden met een 64 meter lange waterglijbaan, bubbelbank en stroomversnelling. Er is een grote zonneweide met voldoende schaduwplekken en overal in De Waranda kom je speeltoestellen tegen. Baantjestrekkers kunnen terecht in het wedstrijdbad met springplanken. Snacks, ijsjes en drinken zijn verkrijgbaar bij Horeca De Warande, waar een zonnig terras aanwezig is. Kinderen tot en met 2 jaar mogen gratis naar binnen. Het zwem- en speelparadijs is open van april tot medio september.

Stats & tags


Oosterhout, Noord-Brabant, Nederland
Sport, Zwembaden

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling